• DOLAR 32.638
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2497.947
  • ...
Refah Sınır Kapısı `tek yönlü` açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır yönetiminin, Refah Sınır Kapısı`nı "tek yönlü" olarak açtığı bildirildi.

Gazze Sınır Kapıları İdaresi Müdürü Mahir Ebu Subha, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kapının açılmasının ardından Mısır sınırında bekleyen onlarca kişinin Refah Sınır Kapısı`ndan geçmek için uzun kuyruklar oluşturmaya başladığını belirtti.

Ebu Subha, Gazze`ye geçmek için bekleyen yaklaşık 3 bin Filistinli olduğunu da ifade etti.

Filistin`in Kahire Büyükelçisi Cemal eş-Şevbeki, dün yaptığı açıklamada, Mısır yönetiminin Filistin tarafının talebi üzerine Refah Sınır Kapısı`nı Gazze`ye geçmek isteyen Filistinliler için iki günlüğüne açacağını kaydetmişti.

Şevbeki, kapının pazar ve pazartesi günleri 09.00-16.00 saatlerinde tek yönlü olarak Gazze`ye geçişler için açılacağını bildirmişti.

Mısırlı yetkililer, geçen çarşamba günü de Refah Sınır Kapısı`ndan Gazze`ye geçmek için bekleyenlerin bölgeye girmesi için kapıyı 2 günlüğüne açmıştı.

Siyonist israil ablukası nedeniyle Gazze`nin "Dünyaya açılan tek kapısı" konumundaki Mısır sınırındaki Refah, bu ülkede Temmuz 2013`te gerçekleşen askeri darbenin ardından sık sık kapatılıyor.

Son olarak 24 Ekim`de Kuzey Sina vilayetinde iki güvenlik noktasına düzenlenen saldırının ardından Mısır yönetimi, "terör sorununu kökünden çözmek" iddiasıyla bölgede 3 aylık olağanüstü hal ilan ederek, bu çerçevede Refah Sınır Kapısı`nı da kapatmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir