• DOLAR 32.354
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2304.141
  • ...
Doğruhaber Yazarları Denizli’de Okurlarıyla Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye genelinde okurlarıyla buluşan Gazetemizin son ziyaret etiği şehir Denizli oldu.

Köşe yazarlarımızdan Abdulkadir Turan ve Abdullah Aslan, Denizli İrşad-Der binasında düzenlenen programa katıldılar.

Abdullah Aslan burada yaptığı konuşmada, İslami yayının aslında bir tebliğ aracı olduğunu dile getirerek İslami basının öneminden ve Müslümanların kendi basınlarına sahip çıkmaları gerektiğine dikkat çekti.

Aslan, “Basın yayın için dünyanın dördüncü gücü olduğunu söylüyorlar. Aslında basın yayın bugün için birinci kuvvettir. Bugün basın yayın istediğini cezaevine gönderiyor, istediğini cezaevinden çıkarıyor, istediğini Cumhurbaşkanı yapıyor, istediğini Başbakan yapıyor, istediğini yüceltiyor, istediğini düşürüyor. Örneğin 6-7 Ekim olayları öyle cereyan etti ki, eğer müspet manada yayın yapan medya olmamış olsaydı, Müslümanlar yine çok büyük bir karalamalarla suçlu gibi gösterilecek ve mazlum oldukları halde sanki saldırıları onlar yapmış gibi iftiralar atılacaktı.” şeklinde konuştu.

Müslümanlar olarak İslami basına sahip çıkmamız gerektiğini dile getiren Aslan, “Basın yayının tanımında fikir birliği oluşturma vardır. Fikir birliği oluşturabilmemiz için İslami basın yayın üzerinde durmamız lazım. Bir eve İslami olmayan gazete ve dergiler gireceğine İslami dergi ve gazetelerin girmesi lazım. Hakkı haykıran, İslam’ı anlatan, Kur’an-ı anlatan, aslında dolaylı olarak Kur’an’ın tefsirleri olan bu yayınlar girmelidir. Bunun dışında evlere giren her gayri İslami yayınla, Müslümanlar olarak bizler kaybederiz. Bundan dolayı bu yayınlara sahip çıkarak gerektiği gibi istifade etmeliyiz. Sadece kendimiz değil aynı zamanda çevremizin de bu İslami yayınlardan istifade etmesini sağlayarak bu yayınların sayılarını artırmaya gayret etmeli ve bu işi üzerimizde bir sorumluluk bilerek gayret etmeliyiz.” dedi. (Ahmet URAL-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir