• DOLAR 32.374
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2326.03
  • ...
İzmir Barosu Pekünlü`ye Sahip Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 İzmir Barosu ile Ankara, İstanbul ve çevre illerden gelen baro, sivil toplum kuruluşları, oda, dernek temsilcileri, İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklama yapan İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, Prof. Dr. Pekünle`ye verilen mahkumiyet kararıyla Türkiye`de "Hukuk devleti", "Laiklik" ve "Aydınlanma" kavramlarının hapse gönderildiğini öne sürerek, "Bu mahkumiyet kararından bir an önce dönülmelidir. Pekünlü davasının takipçisi olacağız. Prof. Dr. Pekünlü, masumdur " dedi.

Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu da "Laiklik, cumhuriyetin değişmez niteliğiyse, bu davada Türkiye`de cumhuriyet yargılanmıştır. Bu davanın adı, cumhuriyetin yargılandığı davadır. TBMM`de grubu bulunan siyasi partilerin, cumhuriyeti sahiplenmekse amacı bugün burada olmaları gerekirdi. Bu mücadele Rennan Pekünlü mücadelesi değil, cumhuriyete sahip çıkma mücadelesidir ve bedeli ne olursa olsun sürdürülecektir. Cumhuriyete sahip çıkmak suçsa biz Rennan hocanın suçunu işlemeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Grup, basın açıklamasının ardında dağıldı.

CHP`li Balbay`dan Cezaevindeki Pekünlü`ye Ziyaret

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Ege Üniversitesi`nde, `Öğrenim özgürlüğünü engellediği` gerekçesiyle aldığı 2 yıl 1 aylık cezayı çekmek için Foça Açık Cezaevi`nde yatan Prof. Dr. Rennan Pekünlü`yü ziyaret etti. Bir saat süren ziyarette Balbay`a Balyoz davalarından tanınan avukat Murat Ergun da eşlik etti.

Pekünlü`yle görüşen Milletvekili Mustafa Balbay, çıkışta gazeticilere bilgi verdi. Prof. Dr. Pekünlü`nün kendilerini çok candan karşıladığını ve samimi bir görüşme yaptığını belirten Milletvekili Balbay, "Kendisini iyi gördüm. Kendi mahkumiyetinden çok cezasının bütün üniversitelere ve öğretim üyelerine bir gözdağı niteliği taşıdığı için üzgün olduğunu söyledi" dedi.

Olayın geçmişi

EÜ Matematik Bölümü öğrencisi Fatma Nur Gidal, 2011 yılı mart ayında Fen Fakültesi binası girişinde Prof. Dr. Pekünlü`nün özellikle derslere giriş saatlerini takip ettiğini, bölüm binasının kapısına geldiğinde karşısında dikilerek başörtülü olarak okula girmesini engellediğini, ardından cep telefonuyla fotoğrafını çekerek hakaret ettiğini öne sürmüş ve bunun üzerine peruk takarak çözüm bulmaya çalıştığını belirterek, Pekünlü hakkında şikayetçi olmuştu.

Yapılan yargılama sonucunda Pekünlü`ye “aykırı olarak eğitim ve öğretim hakkını engellemek suçundan” 2 yıl 1 ay hapis cezası verilmiş, bu karar Yargıtay tarafından da onanmıştı. (AA / DHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir