• DOLAR 32.369
  • EURO 35.027
  • ALTIN 2325.78
  • ...
Habur’da 20 kilometrelik araç kuyrukları oluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Şırnak’ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı’nda son günlerde yaşanan ticaret hacminin yoğunluğu nedeniyle büyük kuyruklar oluşurken şoförler mağdur olduklarından yakındı.

Türkiye’yi Ortadoğu’ya bağlayan Habur Sınır Kapısı’ndaki yoğunluk nedeniyle Silopi-Cizre karayolunda bekleyen sürücüler, araç kuyruklarında mağdur olduklarını, işlemlerin daha hızlı yapılması için yetkililerin harekete geçmesini istedi.

Dünden beri araç kuyruğunda beklediğini ifade eden TIR şöförü Salih Sencar, “Sıra kuyruklarında rezil perişan olduk, sıra ilerlemiyor. Kuyrukların nedeni sollamaların önüne bir türlü geçilememesi ve gümrüğün yeteri kadar çalışmamasından kaynaklanıyor.” diyerek dert yandı.

TIR şöförü Nuh Akçe de bazı arkadaşlarının kuyrukta durmamak için haksız yere sollama yaparak, gümrükteki işlemleri yavaşlattığını iddia etti.

Herkesin kuyruk sıralarına riayet etmesi ve arkadaşlarına karşı dürüst davranması gerektiğini söyleyen Akçe, “Halimiz rezil ve perişan bir şekilde yürümektedir.

Bazı arkadaşlarımız haklarımızı gasp ederek, sollama yapıp önümüze geçiyor.Burada, 4.5 gün bu şekilde sıra bekliyoruz Irak’ta da 7-8 gün sırada kalıyoruz. Böylece 20 günde bir sefer yapabiliyoruz.

Haksızlık olmazsa, bir ay da beklesek zorumuza gitmez, ama bu şekilde insan haksızlık yaptığı zaman üzülüyoruz. Çalışma şevkimiz kırılıyor.Yetkililerin bu konuda acil önlem almasını istiyoruz.” dedi.

Konu ile ilgili bilgi veren İpekyolu Gümrük Ticaret ve Bölge Müdürü Tuncay Bayraktar, araç yığılmalarının yıl sonu nedeniyle artan ticaret hacminden kaynaklandığını ifade ederek, “ Birkaç gün içinde kuyruk sorunları ortadan kalkacaktır.” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir