• DOLAR 32.482
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2436.331
  • ...
‘Müslüman Kürt halkı HDP`ye bir cevap vermeli’
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Muş Selam Der, Silopi’de HDP’nin kadına yönelik şiddeti sözde protesto eyleminde İslam’ın şiarlarına yönelik hakareti yazılı bir basın açıklamasıyla kınadı. HDP’nin eylem ve söylemlerini yaptıkları vaazlarla meşrulaştırmaya çalışanlara da bir göndermede bulunan açıklamada, “HDP’nin bu hakaretlerini hangi ayet ve hadisle meşrulaştıracak, bunu İslam’ın neresine koyacaksınız”denildi.

“Müslümanların düşmanı olduklarını yaptıkları eylemle ilan ettiler”

PKK/HDP çizgisinde olanların geçmişten günümüze İslam’a karşı saldırılar içerisinde olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Geçmişten günümüze ve son olarak 6-7 Ekim olayları ve Silopi’de gerçekleştirilen çirkin eylemler, açık bir şekilde gösterdi ki, Müslüman Kürt halkının temsilcisi olduklarını iddia edenler, İslam ve Müslümanların açık bir düşmanı olduğunu yaptıkları eylemle ilan etmiştir. Her gün yeni bir eylem ve hakaret şekliyle meydana çıkan bu güruha Müslüman Kürt halkının topyekûn bir cevap verme vaktinin geldiğini düşünüyoruz. Tarih boyunca inanç, kültür ve değerlerinden hiçbir şekilde taviz vermeyen bir toplumun mukaddesatlarına bu denli, açık bir şekilde hakaretlerde bulunulmasına halkımız tarafından bir cevap verilmelidir.”ifadelerine yer verildi.

“Bu halkın mayasında İslam vardır”

İslam`a ve İslam`ın mukaddesatlarına yapılan saldırılara ses çıkarmamanın yanı sıra, her platformda HDP ile bileşenlerinin yanında yer alan sözde imamlara da seslenilen açıklamada; “Her platformda bu insanların davalarını meşrulaştırmak adına açıklamalar yapıyor, ayet ve hadislerle halkı yanlış yönlendirerek büyük bir vebal altına giriyorsunuz. Müslümanlara, Müslümanların şiar ve mukaddesatlarına yönelik yapılan bu hakaretlere sessiz kalarak Allah katında çok büyük bir sorumluluk altına giriyorsunuz. Bu halkın mayasında İslam vardır. Unutmayın ki, yaptıklarınızla bir gün yüzleşecek, hem bu halka, hem de Allah`a (cc) bunun hesabını bir gün mutlaka vereceksiniz.”diye belirtildi.

Kobani olaylarında yaşananlara da değinilen açıklama şöyle devam etti:

“Et dağıtan çocukların hunharca katledilmelerini nasıl meşrulaştıracaksınız. Getirmiş olduğu nizamla kadını kölelikten kurtarıp gerçek hürriyete ve gerçek kimliğine kavuşturan İslam`ın, kadını köleleştirdiğini ima eden eylemlerle, İslam’ın mukaddesatlarına el ve dil uzatan insanların yaptıkları bu hakaretleri hangi ayet ve hadislerle meşrulaştıracak, bunu İslam’ın neresine koyacaksınız. Unutmayın ki, Allah`ın azabı çok çetindir.”

Müslüman halka da çağrıda bulunulan açıklamada, "Tarih boyunca inanç ve değerlerinden hiç bir şekilde taviz vermeyen Müslüman halkımızdan beklentimiz, İslam`a bu şekilde açık ve net hakarette bulunan bu topluma gereken cevabı vermesidir.

Cumhuriyet tarihi boyunca Türk CHP`sinin yaptığı tüm baskı ve asimilasyon çalışmalarına rağmen yapamadığını, bugün Kürt CHP`si (HDP)meydanlarda açık bir şekilde yapıyor.

Her şey ayan beyan ortada iken, inanç ve değerlerimize bu denli açık bir şekilde saldırlar yapılırken, mutlaka her birimizin de üzerine bazı sorumlulukların düştüğüne inanıyoruz.

Müslüman halka rağmen gelişen olaylar aslında toplum olarak ne durumda olduğumuzu ve bulunduğumuz noktayı gösteriyor. Yaşanan bunca hakaretten sonra halkımızın bu topluma gereken cevabı mutlaka vermesini ümit ediyoruz" ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir