• DOLAR 32.51
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2488.658
  • ...
“HDP fikirleri ile kadını esir ederken, biz çarşafımızla özgür oluyoruz”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 HDP’nin Şırnak’ın Silopi ilçesinde  “25 Kasım Kadına Şiddete Hayır Günü” bahanesiyle Müslüman Kürt kadınının geleneksel kıyafeti ve İslami bir şiar olan çarşafa, iğrenç saldırıda bulunarak çarşafı köleliğin sembolü gibi göstermeye çalışan HDP/PKK zihniyetine en anlamlı cevap çarşaf giyen bayanlardan geldi.

Çarşafın aslında kadını köleleştirmesinin aksine daha da özgürleştirdiğine dikkat çeken çarşaflı kadınlar aslında HDP/PKK zihniyetinin kadını fikirleri ile köleleştirmeye çalıştığını ve esaret altına almaya çalıştığını belirttiler.

 HDP/PKK zihniyetinin İslam’a olan kinini artık gizleme ihtiyacını hissetmediğini ifade eden çarşaflı kadınlar, çarşafın insanlara Allah’ı ve İslam’ı hatırlattığından dolayı Apocu zihniyetin bu değerini ortadan kaldırma mücadelesinde olduklarını ifade ettiler.

“Örtü kadının kimliğidir”

Mustazaflar Cemiyeti Kadın Komisyonu Üyesi Talia Güler, örtünün ve çarşafın kadın için bir kale hükmünde olduğunu, kadını hayasızlık ve iffetsizlikten koruduğunu vurguladı.

Talia Güler, örtünün bayan için ayetle desteklendiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:” İslam’da örtü bayan için bir ibadet, kimlik, mücadele ve bir yaşam biçimidir. İslamiyet’te örtü çok önemlidir ayrıca ayetlerle de sabittir.  Kadının iyiliği için bu örtü emredilmiştir ve aynı zamanda kadını koruyan bir kaledir örtü.  Örtü kadını, kötülükten iffetsizlik ten, hayâsızlıktan koruyor kolluyor muhafaza ediyor. Aslında kadın onunla özgürdür, kimliği onunla bellidir, kadın onunla şereflidir. “

“Örtü insanlara Allah’ı, İslam’ı hatırlattığından dolayı HDP/PKK örtüye savaş açmıştır”

Ezan’ın Allah’ı ve ibadeti çağrıştırdığı gibi çarşafın da insanlara Allah’ı hatırlattığından dolayı HDP/PKK’nin çarşafa savaş açtığına dikkat çeken Talia Güler, HDP/PKK’nin bulduğu her fırsatta İslam’ın mukaddesatına dil uzattığını kaydetti.

Güler daha sonra,” Bu zihniyet yıllardır bu mücadeleyi veriyor. Zincirli eylem yapan bu zihniyet İslam’ın kadını köleleştirdiği iması vermeye çalışıyorlar. Sanıyorlar ki iffetsizlik, hayasızlık, açıklık kadını özgürleştirir. Örtünün aksi şeklinde hareket edip kadını özgürleştirme çabası içerisine girmişlerdir ama özgürlük bu değildir. Asıl özgürlük Allah’a kullukta ve itattedir. Allah’a kul ve köle olmayan nefsinin kulu ve kölesi olmuştur.  HDP zihniyeti yıllardır kadının çarşafına ve tüm mukaddesata dil uzatıyor. Artık bunların bu faaliyetlerine alıştık. Çünkü örtü onları rahatsız ediyor. Allah`ı hatırlattığından dolayı çarşafımızdan rahatsız oluyorlar. Onlar insanlara Allah’ı unutturmaya çalışıyorlar.  Nasıl ki ezan okunduğunda insanlar Allah`ı hatırlıyorsa örtülü bayan da Müslümanlığı ve iffetin güzelliğini insana hatırlatıyor. Aslında derinliklerinde olan vicdanı kıpırdatıyor. İslam örtü ile bayana bir nimet bahşetmiştir. “ ifadelerine yer verdi.

“İslam örtü ile bayana kıymet verdiğini göstermiştir”

Allah’ın örtü ve tesettür ile  çok büyük güzellikleri verdiğini belirten Güler devamla, “İslam bayanı örterek bayanın ne kadar değerli ne kadar özel ve güzel olduğunu ifade etmiştir. Bunu bir türlü kabul edip hazmedemiyorlar ve etmelerini de beklemiyoruz zaten.  Bizde Allah’ın izniyle kesinlikle kanımız dahi aksa bu mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. İnsanlara Allah`ı hatırlatarak İslamiyet’i yaşayacağız. Küfür sistemi ile mücadele edeceğiz inşallah. Hamdolsun, çocuklarımız İslamiyet’le büyüyor ve İslâmiyet gün geçtikçe gelişiyor ve çoğalıyor. İslam’i yaşantı hat safhaya geldiğinden dolayı bu durum HDP/PKK zihniyeti korkutur, endişelendiriyor. İslam’ın geleceğinden korkuyorlar ve korkmakta zorundadırlar. Kuran yaktılar geçtiğimiz günlerde mukaddesata hakaret ettiler içleri rahat etmedi bu şekilde de tesettürlü Müslüman kadını köle gibi gösterme çabası içine girmişler. Boşuna çırpınıyorlar İslam galip gelecektir. Hak gelecek batıl zail olacaktır. “ ifadelerini kullandı.

“HDP/PKK zihniyeti aslında kadını köleleştiriyor”

Allah’ın kadına verdiği değerden dolayı örtüyü emrettiğini söyleyen Araştırmacı ve Aktivist Bilgen Dursun ise kadınların örtü ile değer kazandığını ifade etti.

Araştırmacı ve Aktivist Dursun,” Örtü ayetler ışığında baktığımızda kadına farz olduğunu anlıyoruz. Örtü cilbab diye geçiyor ayetlerde. Baktığımızda bunun da hikmeti Allah’ın kadına verdiği değerden dolayıdır. Kadının örtünmesi emrolunmuştur ve bu emri ancak mümine kadın yerine getirebilir. Onun dışında Ahzap ve Nur sureleri gibi sureler ve yeryüzündeki bütün semavi dinler incelendiğinde örtünmenin hepsinde farz olduğu rahatça anlaşılabilir. “ dedi.

 Dursun sözlerinin devamında,” Aslında köleleşen zihniyet HDP/PKK zihniyetidir. Bir kadın dışarıya çıktığında örtüye bürünmesinin sebebi şudur ki; dışarıda daha özgür olabilmesi yani kötü nazarlardan, kötü niyetli şahısların rahatsızlık vermesinden ve dedikodulardan korunması içindir. Allah kadının örtünmesi ve bu tür kötülüklerden kadının muhafaza olabilmesi için örtünmeyi kadına emretmiştir. Örtülü bayan topluma hayırlı ve faydalı çalışmaları ile gösteriri. Üzerine giydiği çarşafı onu daha çok özgürleştirsin ve rahat etme düşüncesi vardır. “ şeklinde değerlendirmede bulundu.

“HDP/PKK zihniyeti ABD ve İsrail uşaklığından başka bir şey yapmıyor”

Bilgen Dursun, örtü hakkındaki sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunlara baktığımızda aslında köle olan zihniyet budur. Çarşaf giyerek eşlerimize zincirlenerek köle olduğumuzu iddia edenler peki onlar kimin kölesi olmuşlar. Âlimlerin bildirdikleri görüşlere göre, kadının iffetinin hayâsının kendisinde ki tesettürde olduğunu belirtiyorlar.  Yani deri nasıl ki bedendeki kemik ve iç organları örten ve bedenin kötü halini kapatıp güzel bir şekilde gösteren bir örtü ise kadını da güzelleştiren kendi cilbab örtüsüdür. ABD ve İsrail uşaklığı yapan bu zihniyet bu tavırlarıyla açık bir şekilde gösteriyor ki bunların tek gayesi İslam düşmanlığı İslam`ı ortadan kaldırmak başka bir şey değildir. “

“Çarşaf bizim için kalkandır”

Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi Kadın Kolları Komisyonu üyesi Dilek Koç hakaret ile ilgili değerlendirmede bulunarak, çarşafa bürünmeyi asla esaret olarak değerlendirmediklerini aksine kendilerini onurlandırılmış hissettiklerini vurguladı.

Koç değerlendirmesinde, “Çarşaf bayanı haramdan, kötülükten koruyor. Bu da Allah`ın bize büyük bir nimetidir. Çarşaflı bayanlar olarak asla ve asla bunu esaret olarak görmüyoruz. Çarşaf bizim için büyük bir değerdir, bizim için bir kalkandır. HDP’ nin bu tavrı Allah`ın ayetleri ile mücadele etme manasına geliyor ki Allah`ın ayetleriyle, Kur’anla mücadele etmek başını kayaya çarpmak gibidir. Başını kayaya vuran insan sadece başı zarar görür kayaya bir şey olmaz. Kuran’i hakikatler ezelden ebede hiçbir zarar gelmez. Zarar onunla mücadele edenlere olur. HDP’ nin bu eylemini esefle kınıyoruz ne kadar çaba içerisine girerlerse girsinler Allah`ın ayetleriyle kesinlikle ve kesinlikle baş edemeyeceklerdir. Bu tavırlarıyla zihinlerinde ki gerçekleri ortaya koyuyorlar. Hep İslam’a düşman olduklarını ve savaş halinde olduklarını biliyorduk artık bunu da gizlemiyorlar. Aziz halkımız da HDP/PKK zihniyetinin çirkin yüzüne bir kez daha şahitlik etmiş oldu. İslam’a ve Müslümanlara olan düşmanlıklarından vaz geçmelerini aksi taktirde Şeyh Said torunlarının kendilerini affetmeyeceklerini belirtmek isterim. “ ifadelerini kaydetti.(Ömer Adıgüzel-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir