• DOLAR 32.502
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2429.585
  • ...
İHA’nın çarpıttığı habere tepki gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 “Hizbullah ağabeyini katletti, yengesi ile evlenmek durumunda kaldı” başlığıyla Ahmet Sapmaz’la yaptığı bir röportajı yayınlayan İhlas Haber Ajansı’nın haberini yalanlayan Sapmaz, kendisinin böyle bir ifadesinin söz konusu olmadığını, Ağabeyinin 90’lı yıllarda bölgede insanları katleden karanlık yapılarca katledildiğini her fırsatta dile getirdiğini söyleyerek İHA’nın çarpıttığı habere tepki gösterdi.

“Kimse konuyu çarpıtmasın”

Ağabeyinin katledilmesi hususunda hiçbir örgüt veya cemaat’in bu işi yaptığına dair bu güne kadar herhangi bir delilin ortaya çıkmadığını ve bilmediği bir hususta konuşarak kimseyi karşına almak istemediğini söyleyen Sapmaz, “Hiçbirinin hakkında suizanda bulunmak istemiyorum. Ağabeyim kim olduklarını bilmediğim kişilerce öldürüldü. Ağabeyim dindar, namazında niyazında bir insandı. Kendisi zaten dini kitap satıyordu. Böyle bir cinayeti dindar insanların yaptığını da inanmıyorum. Bu hususta söylediğim her şey ortada. Kimse konuyu çarpıtmasın.” ifadelerini kullandı.

“Çıkan haberleri kabul etmiyorum”

Ağabeyinin Hizbullah tarafından öldürüldüğü ile ilgili iHA’ya verdiği bir demecinin olmadığını söyleyen Sapmaz, “Çıkan haberleri kabul etmiyorum. Ağabeyimi kimin öldürdüğünü bilmiyorum. Kimsenin günahını almak istemem.” şeklinde konuştu.

Kendisinin de Diyarbakır Ulu Camii önünde babadan kalma mesleği yaptıklarını ve halen dini kitap sattıkları bir tezgahları olduğunu söyleyen Sapmaz, aynı işi yapan ağabeyi Mehmet Nur Sapmaz’ın, 1999 yılında Ulu Cami kapısının önünde öldürüldüğünü, yaşanan bu olaydan sonra sahipsiz kalan yengesi ile evlenerek ağabeyinin çocuklarına sahip çıkmak durumunda kaldığını söyledi.

“Bu adam terör mağdurudur, işe alın”

Sapmaz, “Bu mağduriyetimin giderilmesi için geçen sene Dicle Üniversitesine Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, Dönemin İç işleri Bakanı Muammer Güler, gibi devletin üst kademeleri tarafından Dicle Üniversitesi Rektörlüğüne işe alınmam için talimat verilmesine rağmen işe alınmadım. Başbakan tarafından Dicle Üniversitesi Rektörlüğüne “Bu adam terör mağdurudur. İşe alın” uyarısı yapılmasına rağmen Rektörlük tarafından bana olumsuz cevap verildi.” diyerek yaşadığı mağdur edildiğini söyledi.

“Maddi durumumdan dolayı eşim ve çocuklarım beni terk etti”

Maddi durumunun çok kötü olduğunu, bundan dolayı eşi ve çocuklarının kendisini terk ettiğini söyleyen Ahmet Sapmaz, “Mağdur bir haldeyim. Hiçbir gelirim yok. Ne bir kurum, ne de bir kuruluştan bana yardım edilmiyor. Geçen hafta Rektörlüğe gittim. Rektörün sekreteri bana bilgi veremeyeceğini söyledi. Ağabeyimin öldürüldüğüne ve benim terör mağduru olduğuma dair elimde evraklarım var. Kanıtlarım var. Dicle Üniversitesi Rektöründen işe alınmam için talepte bulunuyorum.” dedi. (M. Sıddık Bilge)

Bu haberler de ilginizi çekebilir