• DOLAR 32.494
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2431.985
  • ...
‘HDP/PKK zihniyeti hedefine Kürt kadınını koydu’
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi; PKK/HDP yanlısı gruplar tarafından bölgenin birçok yerinde “25 Kasım Kadına Şiddete Hayır Günü” bahanesiyle Kürt kadınının geleneksek örtüsü olan çarşafı, köleliğin sembolü gibi göstermesine tepki gösterdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Mustazaflar Cemiyeti Batman Şube Başkanı Davut Şahin, İslam’ın dışında insana hayat sistemi vermeye çalıştığı iddiasında bulunan diğer bütün sistemlerin tarih boyunca sürekli kadın unsurunu kendi amaç ve gayeleri için bir malzeme olarak kullanmaya çalıştıklarına dikkat çekti. Şahin, “Bu anlamda ülkemizde, özellikle Kürdistan Bölgesi’nde Marksist, Leninist ideolojiyi sürdüren, yerleştirmeye çalışan HDP/PKK zihniyeti de özellikle kadını bir malzeme olarak kendi ideolojisini halka dayatmak için unsur olarak kullanmaya çalışıyor. Çünkü nüfusun yarısı kadından ibarettir. Kadını bu anlamda etkilediği oranda kadın üzerinde de etkisini göstermiş olacaktır.”dedi.

“HDP/PKK zihniyeti, Kürt kadınını İslam’ın emrettiği tesettürden uzaklaştırmak istiyor”
Kürt kadınının iffeti ve namusuna olan düşkünlüğüyle ve İslami tesettürüyle öne çıktığını belirten Şahin, “Türkiye Cumhuriyeti rejimi kurulduğundan itibaren özellikle Kürt kesimini, Kürt kadınını bu iffetten, İslami ahlak ve terbiyeden soyutlamak, uzaklaştırmak için büyük çabalar gösterdi. Belki bazı kesimi çok az etkiledi ama burada kesinlikle Kürt kadını etkileyemedi. Yine aynı şekilde güya Kürtler adına hareket etmeye çalışan, güya Kürt halkının haklarını savunmaya çalıştığını iddia eden HDP/PKK zihniyeti öncelikli olarak hedefine Kürt kadınını koydu. Kadını özgürleştirme, kadını güya aile baskısından kurtarma adı altında Kürt kadınının üzerinde uyguladığı farklı hile, oyun ve desiselerle Kürt kadınını İslam’ın emrettiği tesettürden uzaklaştırma çalıştı.”diye konuştu.

“İslam, kadına şeref, izzet ve makam vermiştir”
Şahin, “Allah-u Teâlâ kadına ulvi bir derece ve yüksek bir makam vermiştir. Cahiliye dönemlerinde kadın ne kadar değersizleştirilmişse, bir meta olarak kullanılmışsa bunun aksine İslam kadına farklı bir ulviyet, farklı bir yücelik, farklı bir şeref, izzet, makam vermiştir. İşte bunu gören İslam düşmanları ve seküler zihniyetler sürekli kadınla uğraşmış, ilgilenmişlerdir. Bu anlamda HDP/PKK zihniyeti Kürt kadını İslami tesettürden uzaklaştırmakla, İslami tesettüre düşman kılmakla maalesef tarihinin en büyük zulmünü yapmaktadır.”ifadelerini kullandı.

“Kadınlar, izzet vesilesi olarak verilen tesettürlerine sahip çıkmalıdır”
Müslüman Kürt kadınına çağrıda bulunan Şahin, “Bizim bacılarımıza, annelerimize çağrımız, kesinlikle bu oyunlara gelmemeleridir. İslam’ı iyi araştırıp Allah-u Teâlâ’nın kadına bu anlamda getirdiği yükümlülükleri tesettür farziyetini iyi araştırmaları gerekiyor. Aksi takdirde belki bilmeden bu art niyetli insanların maalesef ideolojilerine kurban olacaklar. Bundan dolayıdır ki bu kişiler, bölgemizde İslami hassasiyetiyle, İslami terbiyesiyle bilinen kadınlarımız arasında çarşafa hakaret edebilecek derecede cesaret gösterip kadınlarımızın değerini düşürmeye, onlara hakaret etmeye çalışıyorlar. Bacılarımız kesinlikle bu oyunlara gelmemeli ve Allah-u Teâlâ’nın bir izzet vesilesi olarak verdiği tesettürlerine sahip çıkmaları ve bu art niyetli insanların bu anlamdaki hesaplarını kursaklarında bırakmalarına çaba göstermeleri gerekir. Bunun yolu da İslam’ı bilmeleri, İslam’ı okumaları ve araştırmalarıdır. Şayet kadınlarımız bu tuzağa düşerlerse hem dünyada büyük bir değer kaybına uğrayacaklar hem de ahirette cehenneme müstahak olacaklar. Allah-u Teâlâ’dan dileğimiz, kadınlarımızı bu fitneden, bu oyunlardan muhafaza etmesidir.”diye konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

NE OLMUŞTU?

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir