• DOLAR 32.573
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2426.55
  • ...
CHP`den Adalet Bakanı`na `Görev` Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP milletvekilleri Atilla Kart, Levent Gök, Ahmet Toptaş, Ayşe Nedret Akova, Dilek Yılmaz, Ali İhsan Köktaş ve Uğur Bayraktutan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin`i makamında ziyaret ederek, 1,5 saat görüştüler.

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Atilla Kart, Adalet Bakanı Ergin`e böylesine geniş bir zaman diliminde görüşme ortamı sağladığı için teşekkür ederek, rahat bir görüşme ortamında düşüncelerini, kaygılarını aktardıklarını belirterek, ``Adaletin gelişiminden duyduğumuz kaygıları, toplumsal barışın zedelenmesinden duyduğumuz kaygıları ve ayrışma sürecinden duyduğumuz kaygıları ifade ettik`` diye konuştu.

Kart, ``Burada Hükümetin uygulamalarından doğan, genel anlamdaki sakıncaları anlatmadık. Bunların anlatılacağı zemin ayrı bir zemin, o konulara hiç girmedik, ama doğrudan Adalet Bakanlığının sorumluluğunda olan bir takım olayları dile getirerek, Adalet Bakanlığını bir anlamda uyardık, bir anlamda göreve davet ettik`` dedi.

Atilla Kart, bir cumhuriyet savcısı tarafından kömür yardımı yolsuzluğu dosyasının sümen altı edildiği iddiaları, Oda TV iddianamesindeki uygulamalar, Telekom`un özelleştirme sürecindeki gelişmeler, Kayseri Büyükşehir Belediyesi hakkındaki yolsuzluk iddiaları ve önceki dönem milletvekilleri hakkındaki fezlekelerin durumunu Adalet Bakanı Ergin`e sorduklarını söyledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir