• DOLAR 32.342
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2322.298
  • ...
10 Filistinli Esir Türkiye`ye Geliyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Filistin tarafının yaptığı yazılı başvuru üzerine ve İsrail ile Hamas arasında varılan, İsrailli asker Gilad Şalit`e karşılık 1027 mahkumun salıverilmesi anlaşmasının uygulanmasına Türkiye`nin katkısı çerçevesinde serbest bırakılacak Filistinlilerden bir bölümü, Mısır ve Katar`ın yanı sıra Türkiye`ye gelecek.

Kaynaklar, Türkiye`nin insani bir mesele olarak değerlendirdiği bu konuda 2006`dan bu yana devrede olduğunu belirtiyorlar.

Hamas liderlerinden Halid Meşal anlaşmanın duyurulması öncesinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu`nu arayarak, anlaşma hakkında bilgi vermiş ve Türkiye`nin katkıları için teşekkür etmişti.

Diplomatik kaynaklara göre, Türkiye bölge barışına katkıda bulunacağı düşündüğü anlaşmanın uygulanmasına bu açıdan katkıda bulunmayı planlıyor.

10 Filistinli Türkiye`ye gönderilecek

İsrail`in Kanal 2 televizyonuna göre, sınır dışı edilmesinde mutabık kalınan 40 Filistinli tutukludan 10`u Türkiye`ye, diğer 15 Filistinli Katar`a, 15`i de Suriye`ye gönderilecek.

Yetkililerden edinilen bilgilere göre, üçüncü ülkelere gidecek mahkumalar Kahire Havaalanı`na gidiyor.

Filistinlilerin bir kısmının başka bir ülkeye gönderileceği Kahire havaalanında geniş güvenlik önlemleri alınıyor.

AA`ya konuşan aileler, çok mutlu olduklarını söylediler. Mahkum yakınları, "Yakınlarımıza kavuşunca mutlululuğumuz katlanacak" diye konuştu.

Refah kapısında takası görüntülemek isteyen basın mensuplarına izin verilirken, Mısırlı yetkililer Refah giriş çıkışını takas nedeniyle geçici bir süre kapattı.

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir