• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Çarşafa düşmanlık Kürt kadınına hakarettir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK/HDP yanlısı gruplar bölgenin birçok yerinde “25 Kasım Kadına Şiddete Hayır Günü” bahanesiyle Kürt kadınının geleneksel kıyafeti ve tesettürünün sembolü olan çarşafa, iğrenç saldırıda bulunarak çarşafı köleliğin sembolü gibi gösterdiler. Kürdistan’ı İslam’dan uzaklaştırmakla görevlendirildikleri anlaşılan bu çevrelere İslam âlimleri büyük tepki gösterdi.

“Kürt kadınını hayâsızlaştırmak istiyorlar”

Âlimler ve Medreseler Birliği Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, çarşafın, tesettürün Allah’ın emri olduğunu, tesettürsüzlüğün Allah tarafından yasaklandığını belirterek, “ Bazı insanlar tesettüre karşı domuz tabiatına girmişler. Nasıl ki domuzlarda namus duygusu yok, kıskançlık yok, onlarda da yok. Bunlara göre kadın toplumun ortak malıdır. Bu iğrenç anlayış değil, Kürt halkının gelenek ve dini değerleriyle, insanlıkla bile bağdaşmıyor.” dedi.

“Kürt halkı bu oyunu bozacak”

HDP/PKK mensuplarına batılı ülkeler tarafından Kürtleri dinden ve namustan uzaklaştırma görevi verildiğini söyleyen Kılıçarslan, “Ancak Kürt halkı bu iğrenç projeyi başlarına çalacak. Hiçbir güç Kürt halkını İslam’dan ve tesettürden uzaklaştıramaz.” ifadelerini kullandı.

“Halkımız din ve namus düşmanlarıyla mücadele etmeli”

Diğer bir tepki de Batman’ın ve bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Zeki Bilgin’den geldi. Molla Zeki, Allah’ın kesin emri olan tesettürle alay etmenin, çarşı ve sokaklara çıkıp çarşafı aşağılamanın tek kelimeyle din düşmanlığı olduğunu belirterek, “Müslüman Kürt halkı namusuna, örtüsüne düşkün bir halktır. Ama bazıları bu halkın gözleri içine bakarak onların örtü ve namuslarıyla alay ediyor. Halkımız bu din ve namus düşmanlarıyla mücadele etmeli.” dedi.

“İslami değerlere savaş açan bu zalimleri tel’in ediyorum”

Âlimler ve Medreseler Birliği üyesi Molla Osman Teyfur ise, “Bu zalimleri tel’in ediyorum! Bu açıkça İslam’a savaş açmaktır. Tesettür ve çarşaf, tarih boyunca Müslüman Kürt kadınının giysisidir. Dolayısıyla bu iğrenç tavır aynı zamanda Kürt kadınına bir hakarettir. Aslında bu çevrelerin tıynetlerinde din ve örtü düşmanlığı var.

Bunların tarihi, kadına yönelik aşağılama ve şiddet tarihidir. Tesettür ve çarşaf kadının sembolüdür. Özgürlüğünü sağlayan şeydir. Bunlar tesettüre savaş açarak kadını köleleştirmek istiyorlar.” ifadelerini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir