• DOLAR 32.546
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2425.897
  • ...
Papa`nın Türkiye Ziyareti Bugün Başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Papa Franciscus`u taşıyan özel uçağın, ziyaretin ilk ayağı olan Ankara Esenboğa Havalimanı`na saat 13.00`te inmesi bekleniyor.

İlk ziyaretini Anıtkabir`e gerçekleştirecek olan Papa Franciscus, daha sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı`nda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek. Vatikan Devlet Başkanı olan Papa Franciscus`un burada bir konuşma yapması bekleniyor.

Daha sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelecek olan Franciscus, Diyanet İşleri Başkanlığı`nı ziyaret ederek Başkan Mehmet Görmez ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Papa, Başkent`teki temaslarının tamamladıktan sonra 29 Kasım Cumartesi günü sabah saatlerinde İstanbul`a gidecek.

İstanbul`da Aya Sofya Müzesi ve Sultanahmet Camii`ni gezecek olan Papa Franciscus, Şişli`deki Saint Esprit (Kutsal Ruh) Katolik Kilisesi`ndeki ayine katılacak.

Franciscus, aynı gün Fener Rum Patrikhanesi`ni ziyaret edecek ve Patrik Bartholomeos ile özel bir görüşme yapacak. Papa ve Patrik Bartholomeos, daha sonra Aya Yorgi Patrikhane Kilisesi`nde dua edecek.

Papa, ziyaretinin son günü 30 Kasım`da, Fener Rum Patrikhanesi`ne gidecek ve Bartholomeos ile ortak bir deklarasyona imza atacak, birlikte öğle yemeği yiyecek. İstanbul`daki temaslarının ardından Papa Franciscus, Pazar akşam saatlerinde Türkiye`den ayrılacak.

Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Pietro Parolin, Papa Franciscus’un Türkiye seyahatinde, dinler arası diyaloğun ana konulardan biri olduğunu söyledi.

Parolin, Ortadoğu`daki hassas durum ile Türkiye’de ve bölgedeki Hıristiyanlar’ın durumunun ele alınacak diğer konu başlıkları olduğunu ifade etti.

Ajanslar

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir