• DOLAR 32.51
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2485.618
  • ...
Sınıf Birincisi Ama Okula Alınmıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Adana`da başörtüleri sebebiyle okula alınmayarak mağdur edilen öğrencilere her geçen gün bir yenisi daha eklenirken, hukuk tanımaz uygulamaların son örneği Seyhan İlçesi Barbaros İlköğretim Okulu`nda yaşandı. Okuluna başörtüsü ile gitmek isteyen 5-B öğrencisi Hacer Ayriç`in okul idaresince bir haftadır sınıfına alınmadığı öğrenildi.

"Haydi Kızlar Okula Ama Başörtülüler Hariç"
Kızının sınıfa alınmamasına tepki gösteren Hacer Ayriç`in babası Abdulaziz Ayriç, `haydi kızlar okula` sloganıyla başlatılan kampanyaların, "başörtülü kızlar hariç` şeklinde uygulandığını söyledi.

Kızım Sınıf Birincisi Ama Sınıfına Giremiyor

Kızı Hacer`in sınıf birincisi olduğu halde sınıfına girememesinin büyük bir skandal olduğunu savunan Ayriç; "kızım kendi isteğiyle başörtülü okumak istedi. Başörtüsü ile okuluna gidince okul idaresi tarafından sınıfına alınmadı. Okula gidip Müdürle konuştuk. Müdür, kızımın başörtülü olduğundan dolayı kesinlikle okula alınmayacağını, okula alırsa kendisinin mağdur olacağını, ancak başörtüsünü çıkartırsa sınıfına alınacağını söyledi. Ben de başörtüsünün kızımın tercihi olduğunu ve sonuna kadar kendisini destekleyeceğimi açıkladım."şeklinde konuştu.

Kanunlara Göre Memurların Şapka Takması Zorunlu Ama Takan Yok!
Okul idaresinin yasakçı uygulamasına dayanak olarak `kılık kıyafet yönetmeliğini` adres gösterdiğini belirten Ayriç; "Söz konusu yönetmelik, yıllardır raflara kalkmış ve uygulanmazken konu başörtü olunca uygulanır kılınıyor. Bu yönetmeliğe kimsenin uyduğu falan da yok. Bir şapka kanunu var. Buna göre tüm memurların şapka giymesi gerektiği söyleniyor. Ama şapka giyen hiçbir memur göremezsiniz. Böyle gülünç uygulamaların artık son bulması ve halkın inancıyla barışma zamanının geldiğine inanıyorum. Bundan dolayı inancımıza ve başörtümüze sahip çıkmamız lazım. Bundan dolayı kızımı bu mücadelesinde sonuna kadar destekliyorum. Kızımın başörtüsü ile okumasını istiyorum."dedi.

Ayhan KAYA - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir