• DOLAR 32.374
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2326.03
  • ...
`Yeni iç güvenlik paketi kaygı verici`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA  – Yeni İç güvenlik ve yargı paketini değerlendiren Bursa Baro Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, yaptığı basın açıklamasında, paketinin kaygı verici olduğunu ve kuşkulandırıcı nitelikler içerdiğini ifade etti.

Demiröz, Bursa Adliyesindeki Baro Başkanlığında yaptığı basın açıklamasında,  “Demokratik haklarımızı kullanırken biz bunu siyasetin iznine bağlı kılmamışız. Yani siyaset, hükümet veya bir iktidar gücüne ‘ben yürüyüş yapabilir miyim, ben şunu protesto edebilir miyim’ diye böyle bir izin söz konusu değil. Ama bir bildirim söz konusuydu. Bu eylemlerin demokratik hak olduğu kabul edilmeli. Devletin de görevi protesto hakkını kullanan, tepki gösteren ya da düşüncesini özgürce ifade etmeye çalışan kişileri korumak ve demokratik haklarını kullanmalarını sağlamaktır.”şeklinde konuştu.

Yeni iç güvenlik paketi kapsamında vali veya kaymakamın görevlendireceği bir emniyet amirinin sözlü emriyle, kişinin üstünün ve eşyasının aranabileceğini söyleyen Demiröz, “ Toplantı ve gösterinin, yasa dışı hale dönüşmesi durumunda, güvenlik amiri 24 saate kadar şiddet olaylarının yaygınlaşması halinde 48 saate kadar gözaltı kararı verebilecek. Böylelikle iktidarı eleştiren her toplumsal gösteri ya da bir protesto yürüyüşü bu kalıba sokulup keyfi gözaltılar yaygınlaşacaktır.” dedi. (Zeki Aras –İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir