• DOLAR 32.378
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.61
  • ...
HDP`lilerin tesettür düşmanlığına tepkiler devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- Şırnak’ın Silopi ilçesinde ‘Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma günü’ adı altında toplanan HDP’’lilerin İslam`ın şiarlarından olan tesettüre hakaret etmelerine toplumun herkesimsinde tepkiler gelmeye devam ediyor.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde ‘Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü’ adı altında HDP ve bileşenlerinin çarşaflı ve örtülü kadınları hedef alan pankart ve hakaretleri Şırnaklıların tepkisine neden oldu.

Etkinlikte, temsili olarak çarşaf giyen bazı genç kızlar ve çocuklar ellerini zincirle bağladı ve bu şekilde çarşaflı bayanların köle olduğu hakaretinde bulunarak hezeyanda bulundular.

İslamın şiarlarına hakaret etkinliğinde ayrıca kadınların taşıdığı; “Toplumsal bir Kabustur Namus, Dünyaya Mor gözle Bakmayacağız” afişleri de dikkat çekti.

Sözkonusu programa,  HDP ve DBP Silopi İlçe Eş Başkanları, Barış Meclisi Anneleri, Kurdi-Der üyeleri ve KESK’li kadınlar da yer aldı.

HDP ve bileşenlerinin Allah’ın farzlarından biri olan tesettüre dil uzatmasına kadınların önemli kısmının çarşaf giydiği Şırnak ve Cizre ilçesinden büyük tepki geldi.

T.O isimli vatandaş, Silopi HDP İlçe Örgütünün bu etkinliğini lanetlediklerini belirterek “Sözde 25 Kasım ‘Kadına Şiddette Hayır’ konulu etkinlikte çarşaflı kadınların erkeklerin kölesi olduğu imajı verilmesi ile kadınların ellerinde taşıdıkları pankartlarla ve şehrin belirli kesimlerinde müstehcen kapalı insanları aşağılayıcı afişlerin asılması alçaklıktır İslam dinine olan düşmanlıklarını sergilemişlerdir’’diyerek hakarete dil uzatanlara tepki gösterdi.

U.Ü adlı esnaf vatandaş ise, örtünmenin Allah (c.c) emri olduğunu bunun HDP’li kadınlar tarafından köleliğin simgesi olarak tasvir edilmesinin İslam’a bir hakaret olmasından başka bir şey olmadığına dikkat çekti.

A.Ç adlı vatandaş da, “Çağdaşlık namına kadınları sırtına kadar bedenlerini açtırıp, caddelere, sokaklara ve meydanlarda biraraya getirmeleri, etrafa şehvet saçma zihniyeti, kadınların hangi haklarından söz edebiliyorlar?”  diyerek İslam düşmanlarına tepki gösterdi.

Bu gruhun İslam ve Allah düşmanlığı yaptığına vurgu M.K ise ‘’Kahhar olan Allah onları helak etsin diyorum başka da bir şey demiyorum. Artık bunca yaptıklarını görmeyen, akıl etmeyen farklı bahanelerle avunan halkımızın uyanması gerekiyor kime oy verdiklerini kimlerin arkasından sürüklendiklerini görsünler.’’ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir