• DOLAR 32.597
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2407.712
  • ...
`Kürtlerin inancının tahkir edilmesi kabul edilemez`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin’de faaliyet yürüten Dostluk Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DOST-DER) ve Mardinli yazar Metin Tekin, Mardin’in Mazıdağı ve Şırnak’ın Silopi ilçelerinde kadına yönelik şiddet eylemlerinde İslam’ın şiarlarından olan tesettürün simgesi çarşafın, kadına yönelik kölelik simgesi olarak gösterilmesine tepki gösterdi.

İslam düşmanlığınızdan vazgeçin
DOST-DER Genel Sekreteri Mehmet Arasan, söz konusu olayın HDP/DBP’nin ilk vukuatı olmadığını, geçmişte de benzer olaylara imza attığını ifade etti. Arasan, “Van’da sözde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan HDP/DBP’liler, çarşı ortasında tesettürlü bayanlara saldırmış ve tesettüre olan düşmanlıklarını ortaya koymuştu. HDP, Cumhuriyetin ilk yıllarında tesettüre olan düşmanlığı, yasakları devraldığını görüyoruz. Kobani’yi bahane ederek 6-7 Ekim’de Müslümanlara saldıran HDP, şimdi de kadına yönelik şiddeti bahane ederek çarşaflılara ve tesettürlülere hakaret etmiştir. Yaşanan son olaylar, HDP’nin zihinsel kodlarını bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bizler bir kez daha HDP’ye sesleniyoruz; bu tür hareketlerinizden, İslam’a olan düşmanlığınızdan vazgeçin. İslam’a düşmanlık size hiçbir fayda getirmeyecektir. Vazgeçmedikleri takdirde hem bu dünyada hem de ahirette elim bir azap onları bekliyor olacaktır.” dedi.

Bunu hep yapıyorlar
“Kemalizm’in renkli fotokopisini çeksek karşımıza HDP çıkar”  diyen Araştırmacı-yazar Metin Tekin ise şunları söyledi: “Dindar Kürt halkının inancının bu şekilde tahkir edilmesi, alay edilmesi, hakaret edilmesi asla kabul edilemez. Allah’ın emri olan örtünün kölelik vesilesiymiş gibi gösterilmesini şiddetle ve nefretle kınıyorum. Eylemlerini yapabilirler, ancak bu Müslümanların mukaddesatlarına saldırma hakkı vermiyor. Aslında bizler bunun yabancısı değiliz, çünkü her eylemlerinde İslam’a farklı bir saldırı yaptıklarına şahit oluyoruz. Yine 50 gün önce de sırf İslami çalışmalarından bölgedeki STK’lar ve siyasi partiler saldırıya uğramadı mı? Kısaca nerede İslami bir çalışma garezlerini oraya kustuklarına şahit oluyoruz.”

Kürt halkının bu zihniyeti iyi okuması lazım
Kürt halkına seslenen Tekin, “Kürt halkı artık inancına saldıran, inancını alay konusu yapan bu zihniyeti iyi okuması gerekir. Oynanan oyunları artık görmesi ve ona göre pozisyon alması gerekir diye düşünüyorum.” dedi.   (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir