• DOLAR 32.406
  • EURO 35.247
  • ALTIN 2324.282
  • ...
6-7 Ekim Olayları Soruşturması Tamamlandı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 6-7 Ekim`de kentin değişik bölgelerinde gerçekleştirilen izinsiz gösterilere katıldıkları gerekçesiyle farklı tarihlerde gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan şüphelilerle ilgili iddianame hazırladı.

Şüphelilerin, "Terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek, toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet, ulaşım araçlarının hareketine engel olmak, terör örgütünün propagandasını yapmak ve görevli memura direnmek" suçlarından 32`şer yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları istendi.

"Gösteriler şiddete dönüştü"

Aynı suçlardan tutuklanan şüphelilerle ilgili hazırlanan iddianamede, terör örgütü PKK`nın olaydan önce bazı internet siteleri aracılığıyla, "Milyonlar sokağa akmalı, sokaklar Kobani`ye dönüştürülmeli" şeklinde çağrılar yaptığı belirtildi.

Söz konusu çağrılar üzerine Diyarbakır`ın çeşitli semtlerinde güvenlik kuvvetlerine yönelik molotofkokteyli, taş ve el yapımı patlayıcılarla saldırıların yapıldığı aktarılan iddianamede, göstericilerin ayrıca yolları lastik yakarak trafiğe kapattığı, kamu kurum ve kuruluşlar ile vatandaşlara ait araçlara hasar verdiği kaydedildi.

İddianamede, şüphelilerin şiddete dönüşen gösterilere yüzü kapalı olarak katıldıkları, terör örgütünün propagandasını yaptıkları, uyarılara rağmen dağılmayan grup içerisinde yer alarak, kişileri yönlendirdikleri ve güvenlik güçlerine saldırıda bulunduklarının tespit edildiği bildirildi.

Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak. (AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir