• DOLAR 32.399
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.275
  • ...
Mardin'de Gastronomi Projesi'nin açılışı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin’de Gastronomi Meslek Eğitiminin Geliştirilmesi Projesi’nin açılışı programı özel bir otelde yapıldı.  Projenin açılış programına Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Mardin Emniyet Müdürü Mehmet Şahin, Vali Yardımcısı Ali Güldoğan, Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu, Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, BİK Mardin Şube Müdürü Adnan Günbegi, Aşçılık Federasyonu Başkan Yardımcısı Naif Bagi, MARTOD Başkanı Azat Güngör ve usta aşçılar katıldı.  

Burada konuşan Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, projenin Mardin turizmine katkı sunacağını umut ettiklerini belirtti. Projenin meslek edindirmenin ötesinde olduğunu kaydeden Taşkesen, Mardin'in aynı zamanda yemek kitabı eksikliği de gidereceğini ifade etti.

Mardin'in sürdürülebilir turizmine katkı sağlamak amacıyla önemli fuarlara katılacaklarını ifade eden Taşkesen, Mardin’in yurt içinde tanıtılmasına ihtiyacının olmadığını düşünürken yaşanan 6-7 Ekim olayları ve iptal edilen rezervasyonlardan sonra bu düşüncesinin değiştiğini dile getirdi.

Taşkesen, “Önümüzdeki ayın 4’ünde Travel Turkey İzmir Fuarı’na katılacağız. Yine 2015 Ocak ayında EMITT fuarına, Şubat ayında ise Feshane’de Mardin Tanıtım Günleri yapacağız. Mart ayında da Berlin Turizm Fuarı’na katılacağız. Nisan ayında da Mardin’de Turizm Fuar’ımız var. Önümüzdeki 5 ay içerisinde sürdürülebilir turizme katkı sağlamak amacıyla önemli fuarlara katılacağız.” diye konuştu.

Proje Koordinatörü Milli Aşçı Süleyman Engin ise proje hakkında bilgi verdi. Mardin'in yöresel yemeklerinin tanıtımı için hazırlanan ve Avrupa Birliği (AB) ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca desteklenen proje kapsamında 75 kişiye aşçılık eğitimleri verileceğini belirten Engin, “Türkiye'nin en kapsamlı gastronomi projesi AB tarafından kabul edildi. Proje kapsamında öncelikle 75 uzman yetiştireceğiz. Bunun için Özel bir mutfak oluşturduk. Ayrıca burada gastronomi festivalleri düzenleyeceğiz. Mardin'in turizm tanıtımına katkı sunmak istiyoruz.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından projede emeği geçelere teşekkür plaketinin verilmesinin ardından program sona erdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir