• DOLAR 32.422
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.117
  • ...
Diyanet Sen`den başörtüsü düşmanlığına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Uluslararası Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü’nde HDP’li belediyelerce düzenlenen yürüyüşte Müslüman kadının tesettürüne ve namus olgusuna yönelik saldırılarına tepkiler gelmeye devam ediyor. Konuyla ilgili, İlke Haber Ajansına (İLKHA) konuşan Diyanet Sen Gaziantep Şubesi Başkanı Müslüm Göral, başörtüsüne yönelik yapılan fiili ve sözlü saldırıların çirkin olduğunu ve bunu direk İslam’a karşı yapılmış bir düşmanlık olarak gördüklerini belirtti.

“Kürt halkı mütedeyyin bir toplumdur”

Kürt toplumunun mütedeyyin bir toplum olduğuna dikkat çeken Göral, “Şimdi bunlar yapmış olduğu bu hareketle kendi ayaklarına sıkmışlardır. Çünkü Kürt toplumunun kadına verdiği değer örf ve adetler İslam ile tam uyum içindedir. Bunlar birlikte yoğrulmuştur. Hem örf ve adetlerimiz var. Hem de İslam dininin getirmiş olduğu bazı emir ve yasaklar vardır. Kürt toplumu bu şekilde yoğrulmuştur. Dün yapılan bu hareketlerle bunlar kendilerine yandaş aramaktadırlar. Ama yandaş bulmaktan ziyade tepki almışlardır. Çünkü zaten bizim Kürt halkı mütedeyyin bir toplumdur. Örf ve adetlerine dinine bağlı olan bir toplumdur.”diye konuştu

“İslam kadına örtündüğünden dolayı şeref vermiştir”

Başörtüsüne yönelik düşmanlığın aslında İslama düşmanlık olduğunu vurgulayan Göral, “Kesinlikle ve kesinlikle başörtüsü konusunda yapılan hakaretler kendilerinin aleyhine olmuştur. Bölgedeki kardeşlerimizde aynı bu şekilde düşünüyorlardır. Bu bir İslam düşmanlığıdır, başörtüsü düşmanlığıdır. İslam’ın şiarları ile alay etmedir. Oysa İslam kadına örtündüğünden dolayı şeref vermiştir. İslam kadına bir köle gözüyle bakmamıştır. İslam’ın kadına vermiş olduğu değere baktığımızda özellikle İslam’ın kadına verdiği değeri hiç kimse vermemiştir. ‘Cennet annelerin ayakları altındadır.’ hadisi bunun en güzel örneğidir. İslam’dan öncesine bakacak olursak kadınlar değer verilmediği gibi bir ürün gibi alınıp satılıyordu. Birinin bir kız çocuğu olduğu zaman ondan utanç duyuyordu.  Kız çocuklarını diri diri toprağa gömüyordu. İslam geldikten sonra kadınlar hak ettiği değeri buldular. Erkeğin yanında onun yardımcısı evinin kollayıcısı oldu.”ifadelerini kullandı.

İslam’ın kadına hak ettiği değeri verdiğinin altını çizen Göral, “Özellikle medyada olsun ya da bazı gruplar olsun. Toplumun gözünde İslam’ın kadına vermiş olduğu değeri görmeyip İslam sanki kadına ikinci sınıf muamelesi yapıyormuş gibi empoze etmeye çalışılıyor. Bunların uzaktan yakından İslamla, Kürtlerle alakası yoktur. İslam kadına hak ettiği değeri vermiştir. Boşanma oranlarına baktığımız zaman boşanma oranları batılı toplumlarda ve İslam dışı toplumlarda ve eğitim düzeyi yüksek olan toplumlarda daha fazladır. Bu neyin göstergesi, bu ailede veya bir toplumda İslam’ın olmadığı zaman nasıl bir duruma düşüldüğünün göstergesidir. İslam kadına hak ettiği değeri verdiği için İslam toplumlarında boşanmalar hiç yok diyeceğimiz düzeydedir. Ama İslam’ın olmadığı toplumda kadının değeri gözler önündedir.”şeklinde konuştu.

(İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir