• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sahte dolarlar ile vatandaşı dolandırdılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin’de ellerinde Saddam Hüseyin ve Kaddafi dönemlerine ait konteynır dolusu ABD doları olduğunu söyleyerek vatandaşı dolandıran 4 kalpazan yakalandı. Yakalanan şahısların sahte banknotları ve boş kâğıtları ABD doları diye yüzde 30 indirim ile vatandaşlara satmaya çalıştıkları belirtildi.



Mersin’de yüklü miktarda sahte ABD doları olduğu ve bunların piyasaya sürüleceği bilgisini alan polis, bir adrese yaptığı operasyonda 329 deste, üzeri jelâtinle kaplanmış ve her destenin üst kısmında sahte 100 ABD doları altında ise dolar görünümü verilen boş kâğıt desteleri ele geçirdi.

Kâğıt destelerin dolar görüntüsü verilerek piyasa sürüldüğü tespit edilirken ayrıca 21 deste para ebadında düzgün kesilerek destelenmiş, üzerinde her hangi bir para resmi bulunmayan beyaz renkli kâğıtlar geçirildi. Sandık içerisinde ise 30 adet rulo haline getirilmiş 3-4 cm genişliğinde, 30 kg ağırlığında para basımında kullanılan altın renginde metal levhalar bulundu.

Yakalanan şahısların piyasada güven sağlamak için sahte olmayan ABD doları ile alış veriş yaptıkları ve güven sağladıktan sonra ise kendi ellerinde Saddam Hüseyin ve Kaddafi dönemine ait konteynır dolusu dolar olduğu ve kayıt dışı olduğundan dolayı piyasa süremedikleri için yüzde 30 indirim ile istenildiği zaman getirebileceklerini söyledikleri ileri sürüldü. Bu yolla iş adamlarını ve yabancı uyruklu şahısları dolandırdıkları belirtildi. 

Operasyonda gözaltına alınan 4 zanlı hakkında adli tahkikat başlatılarak yasal işlem yapıldı. (Osman Öksüz- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir