• DOLAR 32.342
  • EURO 35.146
  • ALTIN 2311.305
  • ...
SON DAKİKA
"Papa Türkiye'ye gelmesin!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Saadet Partisi Batman İl Kadın Kollarına bağlı Gençlik Kolları Başkanı Şükriye Arslan, yazılı basın açıklaması yaparak 28 Kasım’da Türkiye’ye gelecek olan Papa Fransuva’nın Türkiye’ye davet edilmesine tepki gösterdi.

“Yıllarca İslam’a beşiklik yapmış Türkiye’ye Papa’nın ısrarla davet edilmesiyle İslam ümmetinin dini, ahlaki ve kültürel değerleriyle alay edilmektedir.” diyen Arslan, “Bu davet büyük bir gaf ve büyük bir züldür. Kur’an müminleri uyarmakta Yahudileri ve Hıristiyanları dost ve veli edinmemelerini emretmektedir. Kur’an sünnet ve hikmet ancak müminlerin birbiriyle dost olabileceklerini bildiriyor.”dedi.

“Müminlerin dostları ve velileri ancak müminlerdir”
ABD’nin Müslümanlara kan kusturduğuna ifade eden Arslan, “ABD, Filistin konusunda adil ve hakkaniyetli olsa, İsrail ve siyonizme kayıtsız ve şartsız desteklemese, Müslümanların haklarına saygı gösterse bu günkü fitneler olmazdı. Müslümanların siyonizmin ve İsrail’in dostu ve yardımcısı ABD’ye ve AB’ye güvenmeleri mümkün müdür? Müminlerin dostları ve velileri ancak müminlerdir.”ifadelerini kullandı.

Müslümanların Yahudi ve Hıristiyanlarla dost olamayacağının altını çizen Arslan, “Onların ülkemizde ağırlamakta onur ve mutluluk duyamayız. Erbakan Hocamız; ‘Papa’nın gelmesini önleyin’ diyordu. Siz ise kişiliğini yücelterek davet ediyorsunuz. Erbakan Hocamız, Papa gelmesin, diye milyonları Çağlayan Meydanı’na yığdı. Siz ise ‘Gel’ diye davet mektubu yolluyorsunuz ve ağırlamaktan onur ve mutluluk duyacağınızı bildiriyorsunuz. Bir de yeri geldi mi ‘Yolumuz Erbakan’ın yolu’ diyorsunuz. Erbakan’ı kendi günahlarınıza ortak etmeyin. Sizin yolunuz, Erbakan’ın yolu değil. Erbakan’ın yolu İslam’dır. Hocamız bize insanca, Müslümanca ve İslamca duruşu öğretti, batıya kul küle olmayı değil.”diyerek sert tepki gösterdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir