• DOLAR 32.388
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.544
  • ...
`Halk 6-7 Ekim olaylarının hesabını soracak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- 6-7 Ekim olaylarının çözüm sürecine bir suikast olduğunu belirten Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, halkın bu olayların meydana çıkmasına sebep olanlara, sokakları terörize edenlerden zamanı geldiğinde hesabını soracağını ifade etti.

“Ülkemizin birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine bir suikasttır”

Çözüm süreciyle beraber, Kürt halkına yönelik özgürlük ve hakları noktasında çok ciddi reformlar gerçekleştirdiğine Dikkat Çeken Altaç, Kürtlere karşı bu konuda yıllarca yanlış bir politikanın uygulandığını söyledi.

Altaç, “Uzun yıllardan beri yoğun dış destekle bu ülkede terörün tırmandırıldığını ve halada devam ettiğini görmekteyiz. Türkiye`de en son yapılan ve Ülkemizin birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine birer suikast olan 6-7 Ekim olaylarını meydana getirdiler. Halkımız bu Olayların meydana çıkmasına sebep olanları, sokakları terörize edenleri ve dış mihraklarla bağlantılı olarak bu olayları nasıl gerçekleştirildiğini çok iyi biliyor. Bu kesimlere zamanı geldiğinde halk hesabını soracaktır.” ifadelerini kullandı.

“Bu güneş doğudan yükselecektir"

Çözüm sürecinin birileri tarafından zayıflatılmak istendiğine dikkat çeken Altaç, bu duruma müsaade etmeyeceklerini belirterek, provokasyonlara rağmen süreci devam ettireceklerini söyledi.

Altaç, “Bölgede yaptığımız çalıştaylar, STK temsilcileriyle istişare toplantıları, söyleşiler, konferanslarla ve benzeri etkinliklerle süreçle ilgili kararlı duruşumuzu göstermekteyiz.  Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi ve bütün etnik gruplarıyla beraber emin adımlarla hedefe doğru ilerleyeceğiz.  Bu güneş doğudan yükselecektir." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir