• DOLAR 32.382
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2325.502
  • ...
‘Hizmet Hareketi CIA ve MOSSAD’ın Kontrolü Altında’
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fethullah Gülen`in bir zamanlar en yakınında bulunan ve beyin takımında yer alan Latif Erdoğan, Paralel Yapı soruşturması kapsamında savcılıkta tam 26 sayfa ifade verdi. Erdoğan ifadesinde bomba açıklamalara imza attı!

Gülen`in eski sağ kolu Latif Erdoğan ifadesinde, "1990`lı yıllara taşıdığımız bu hizmet hareketi CIA ve MOSSAD gibi gizli servislerin kontrolü altına girdi. Paralel benim nazarımda terör örgütü niteliği taşıyan bir yapıdır" dedi.

İşte Latif Erdoğan`ın ifadesinden çarpıcı bölümler:

"CIA VE FBI TARAFINDAN PARALEL YAPININ KADROLARINA EĞİTİMLER VERİLDİ"

Fetullah Gülen`in iki temel hedefi vardır. Birincisi `üst akıl`ı memnun etmek, diğeri ise dünya üzerinde bu anlayışı entegre etmektir. Bu üst akıl dershaneler konusunu fırsat bilerek, Gülen`in hükümete karşı harekete geçmesini sağladı. Devlet içinde yatay bir büyüme gerçekleştiren Paralel Yapı, dikey büyüme sürecine geçerek devletle çakıştı. CIA ve FBI tarafından Paralel Yapı`ya ait kültür merkezlerinde yetiştirilmiş kadroya değişik eğitimler verdi.

"YAPI CIA VE MOSSAD`IN ELİNE GEÇMİŞ"

Gülen`in Edirne dönemi çok önemlidir. Çünkü orada ABD Konsolosluğu tarafından insanlara izletilen filmler sayesinde Amerikan kültürünü vermeye çalışmışlardır. Bu durumdan Gülen`in de etkilendiğini ve Amerikan hayranı olduğunu bizzat kendi söylemi ile şahit oldum.

Gülen`in Nur Vergin, Kasım Gülek, Bülent Ecevit gibi isimlerle teması, Kemalist gruplarla, Amerika ile olan ilişkiler ve akabinde Masonlar ile yakınlaşması, hizmetin kuruluşundaki amaç ile Gülen`in değişim sürecine girdiğinin açık bir göstergesidir. Yapı neticede CIA ve MOSSAD`ın eline geçmiş, ABD ve İsrail adına hizmet vermeye başlamıştır.

"GÜLEN`İ TÜM TOPLUM BENİMSER DİYE DÜŞÜNDÜLER"

Fetullah Gülen`in devleti ele geçirmeye yönelik faaliyetleri vardır. Gülen aracılığı ile dış güçler darbe girişimi neticesi hükümeti ele geçireceklerini ya da devireceklerini zannettiler ancak halkın her şeye rağmen devlete sahip çıkması neticesinde bütün planlar bozuldu. Gülen`i tüm toplum benimser diye düşündüler ancak bekledikleri gibi olmadı.

HAKAN FİDAN`IN YERİNE KİMİ GETİRECEKLERDİ?

Hakan Fidan yerine emniyet kökenli Ramazan Akyürek getirilecek, dış güçlerin ve Paralel Yapı`nın hedefleri doğrultusunda hizmet edecekti. Recep Tayyip Erdoğan rahatsızlandığı zaman cemaate ait bir hastaneye yatırıldığını duyan Hakan Fidan hızlı bir şekilde hastaneye yetişip ameliyata mani olmuş ve Paralel Yapı`nın amaçladığı tehlikeli sonuca engel olmuştur. Bu sebeple İsrail ve Paralel Yapı tarafından Fidan sevilmeyen bir şahsiyet olmuştur.

"FETHULLAH GÜLEN 17 ARALIK`TAN SONRAKİ 1 AYI PİŞMANLIKLA GEÇİRDİ"

17 Aralık sürecinden sonra Fetullah Gülen`in ilk bir ayını pişmanlıklarla geçirdiğini, mağlubiyeti hazmedemediğini biliyorum. Bu süreçten sonra kendisine olan ilginin azalması psikolojisini olumsuz etkiler, normalde yapmayacağı bir hareketi yapacak duruma gelebilir.

"GÜLEN, 17 ARALIK İÇİN `KEŞKE ŞİMDİ YAPMASAYDIK` DEDİ"

Gülen`in yakın çevresine 17 Aralık süreci ile ilgili "Keşke şimdi yapmasaydık" dediğini duydum. Bu şekilde konuşmasının nedeni ise yapılan hareketten sonuç alınamaması. Eğer bu sonuç alınsaydı; Gülen, Humeyni misali yurda dönecekti. Bu başarısızlık aynı zamanda cemaatin ABD ve İsrail nazarında prestij kaybetmesine neden olmuştur. Bu nedenle hükümeti zayıf düşürmek amacıyla Ayasofya konusu gündeme getirilmiştir.

"EŞİME `ONDAN BOŞAN` DEDİLER"

Kızım Fatih Üniversitesi`nde okurken okula yakın olması sebebiyle sadece ailedekilerin bildiği bir ev tutmuştum. Eşim de kızımla aynı evde kalıyordu. İsimlerini bilmediğimiz iki bayan gelerek eşimin benden boşanması hususunda telkinde bulundu. Bu teklif 3 kez de sokakta önüne çıkmak suretiyle tekrarlanmıştır. Sadece aile fertlerinin bildiği bir ev, takip yolu ile tespit edilmiştir.

"PARA TRAFİĞİNDEN MUSTAFA ÖZCAN SORUMLU"

İllerde "himmet" ve "bağış" adı altında paralel yapılanma için toplanan paraların 15`te biri Gülen`in kendisine getirilirdi. Gülen ise bu parayı genel bütçeye bakan Mütevelli Heyeti`ndeki isimlerin başındaki isim Mustafa Özcan kanalı ile gerekli yerlere aktarırdı. Mustafa Özcan tüm para trafiğini kontrol eder.

"HİMMET TOPLANTILARINDA DURUMU İYİ OLMAYANLAR BÜYÜK PARALAR BAĞIŞLADI"

Himmet toplantısında bulunduğum zamanlarda büyük rakamların söylendiğini görüp maddi durumu iyi olmayan arkadaşlarımın büyük paralar bağışlayacağını duyunca şaşırırdım. Orada o arkadaşın vaat ettiği büyük parayı nasıl vereceğini sorduğumda onun teşvik için diğer şahısların bağışını artırmak için söylendiğini öğrendim. Himmet toplantılarına bu olaydan sonra bir daha gitmedim.

Bu haberler de ilginizi çekebilir