• DOLAR 32.352
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2308.306
  • ...
Ferguson olaylarında yüzlerce gösterici gözaltına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD`de silahsız siyahi genci öldüren polis memuru Darren Wilson`ın yargılanmasına gerek görülmemesi kararının ardından başlayan protestolar üçüncü gününde katılım azalarak devam etti.

Olayların merkezindeki Ferguson`da soğuk hava, Şükran Günü tatili ve Ulusal Muhafız Birliği askerlerinin yoğun önlemleri nedeniyle az sayıda gösterici polis merkezinin önünde toplandı.

Göstericiler zaman zaman güvenlik görevlilerine sözlü olarak sataştı. Polis, trafiği kapatmak isteyen eylemcilere müdahale etti ve üç göstericiyi gözaltına aldı.

Ferguson polis merkezi önünde bekleyen az sayıda gösterici de gece yarısı olaysız bir şekilde dağıldı.

Protestoların düzenlendiği diğer bir şehir olan Los Angeles`ta ise Federal Mahkeme önünde toplanan göstericiler kent merkezine yürüdü. Göstericiler kent merkezinde trafiği bir süre kapattı.

Polis, trafiğin açılması uyarılarına karşılık vermeyen kalabalığa müdahale ederek 100`den fazla protestocuyu gözaltına aldı ve grubu dağıttı.

Annesi tepki gösterdi

Öte yandan öldürülen Michael Brown`ın ailesi NBC televizyonuna çıkarak jürinin kararına ve polis memuru Darren Wilson`ın açıklamalarına tepki gösterdi.

Brown`ın annesi Lesley McSpadden, Wilson`ın "hayatımın tehlikede olduğunu düşündüğüm için ateş ettim" ve "silahımı almaya çalıştı" sözlerine itiraz eden Lesley McSpadden, "Onun sözlerinin birine bile inanmıyorum. Ben oğlumu iyi tanıyorum. Daha önce hiç suça bulaşmamıştı" dedi.

Wilson`ın sözlerini "aşağılayıcı ve saygısız" bulan McSpadden, oğlunun bir dükkanda yaşadığı arbedeyi gösteren güvenlik kamerası görüntüleri için de "Oğlum için kısa bir görüntüyle karar veremezsiniz" dedi.

Diğer taraftan Ferguson savcılığının soruşturmaya ilişkin yayınladığı belgeler de eleştirilere neden oldu. Olay yeri incelemesinin kurallara göre yapılmadığını, olayı inceleyen uzmanların hadisenin yaşandığı yerde fotoğraf çekmediği ve mesafelerin ölçülmediğinin ortaya çıkması "jürinin kararını eksik delillerle verdiği" yorumlarına neden oldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir