• DOLAR 32.577
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2427.702
  • ...
Çocuk Kütüphanesi kurmak için aday oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda demokrasi eğitimi kapsamında yapılan okul temsilciliği seçimi Abdulkadir Tutaşi İlkokulu’nda renkli görüntülere sahne oluyor.

Okul temsilciliği seçimlerine hazırlanan 3 aday öğrenci, okul içinde sınıfları tek tek dolaşarak öğrencilere projelerini anlatarak oy istediler. Adaylardan 4. Sınıf öğrencisi Sti Zeynep Güneş,4 yıldır eğitim gördüğü okuldaki kütüphanenin daha çok ortaokul öğrencilerine hitap ettiği için ilkokul öğrencilerine hitap eden kitaplar bulunamadığından okula çocuk kütüphanesi kazandırmak için aday olduğunu söyledi.

Kütüphaneye kimsenin gitmediğine üzüldüğünü belirten Güneş, “Okul Temsilciliği seçimin olacağını duyunca ben de okulumuza biz çocuklara hitap edecek içinde çocuk hikâyelerinin bulunacağı bir kütüphane kurmak için aday oldum. Arkadaşlarımın desteğini alıp okul temsilcisi olmam halinde okulumuzun bahçesine ayrıca bir çocuk parkı ve oturma bankları yaptırmayı düşünüyorum. Ayrıca her sınıfa bir futbol topu ve okul kantininde organik doğal yiyeceklerin de satılması için çalışma yapacağım. Bu vaatlerimi nasıl yerine getireceğimi soran arkadaşlarıma ise okul idaresi ve okul aile birliğinin de desteğini alarak Türkiye genelinde bir kitap toplatma kampanyası düzenleyeceğiz. Okulun bahçesine çocuk parkı ve oturma bankları için büyükşehir belediyesinin kapısını çalacağız. Her sınıfa futbol topu içinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden yardım isteyeceğim.” dedi.

YSK KURALLARI UYGULANIYOR

Yarın yapılacak seçimlerde her sınıfın kendi temsilcisini belirlediği ön seçimin ardından okul temsilciliği için üç öğrenci yarışacak. Yapılacak okul temsilciği seçimleri, YSK’nın genel ve yerel seçimlerde uyguladığı kurallara göre yapılacak. Seçimlerde oy pusulalarından, sandık kurulları ve tercih mührüne kadar her ayrıntı düşünülmüş.

Okul Temsilciliği Seçimi hakkında bilgi veren Okul Müdürü Eyyüp Değer ise, “Demokrasi konusunda eğitim alan öğrencilerin yapılan seçimle de bunu uygulamalı olarak görme şansı buluyor. Öğrenciler kullandıkları oylarla kendilerini temsil edecek kişileri belirleyecekler. Gelecekte birer seçmen olacak bu öğrenciler şimdiden buna bir hazırlık yaptılar. Yaşanan seçim sürecinden tüm öğrencilerimiz mutlu oldu.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir