• DOLAR 32.485
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2493.196
  • ...
Çadır kentte kadına şiddet programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Akçakale Kaymakamlığı ve Akçakale Belediyesi tarafından Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'ndeki çadır kentte "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü" dolayısıyla bir program düzenledi.

Programa katılan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik, program öncesi yaptığı açıklamada, Akçakale'de olmalarının farklı anlamının bulunduğunu, savaşın mağduru ve şiddetten en fazla mağdur olanların ise kadınlar olduğunu söyledi.


Şiddetin her ne şekil olursa olsun cins, din, ırk ve mekan farkı gözetmeksizin herkes tarafından nefretle kınanması gerektiğini vurgulayan Çelik, "Bugün savaşı çıkaranlar kadınlar değil ama maalesef en çok mağdur olanlar kadınlarımız, yaşlılarımız ve engellilerimiz. Bunun acısını hep beraber yaşıyoruz. Bütün dünyaya çağrıda bulunmak istiyorum kadın kolları teşkilatı olarak insanlar vicdanlarının sesine bu kadar duyarsız kalmasınlar. Savaşın bitimi noktasında bütün dünya ülkelerinin ellerini vicdanlarına koymalarını ve buradaki mağdur insanları görmezden gelmelerine son vermelerini istiyoruz."ifadelerini kullandı.

Konferans, çadır kent kadın meclisi üyesi kadınların günün anlam ve önemini anlatan konuşmalarıyla son buldu.

Programa; Suriyeli kadınların yanı sıra AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı, Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri Eskişehir Milletvekili Ülker Can, Konya Milletvekili Gülay Samancı, Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Selamet, Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan katıldı.

Konuk heyet, çadır kentte karşılaştığı Suriyeli çocuklarla bir süre sohbet edip onlara çeşitli oyuncaklar dağıttı.


Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat ve Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, davetlilere yöresel mırra takımı ve çeşitli hediyeler verdiler. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir