• DOLAR 32.515
  • EURO 34.61
  • ALTIN 2500.154
  • ...
İstanbul`da Gemiler Karaya Oturdu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Azgın dalgalar Dolmabahçe`de zemine döşenen mermerleri yerinden sökerken, bir ağaç da şiddetli düzgara dayanamayarak kırıldı.

Kötü hava koşulları İstanbul`da da etkisini hissettiriyor. Sabah saat 04.00 sıralarında şiddetini artıran lodos Pendik-Kartal sahilinin açığına demirlemiş olan 5 gemiyi sürükledi. Kaptanların tüm uğraşlarına rağmen şiddetli rüzgar Pearl Valletta, Bilgili Kardeşler, Enko, Kumdaş 2 ve Atasoylar adlı 5 gemiyi kağıt parçası gibi savurarak karaya oturmasına neden oldu. İçinde 3 mürettebat bulunan yabancı bandırallı `Pearl Valletta` isimli yük gemisinin çarpmanın şiddetiyle gövdesinde hasar oluştu. Gemide bulunan 3 mürettebat ise kendi imkanlarıyla Pendik`teki marinaya çıkmayı başardı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, geminin içinde birilerinin olması ihtimaline karşın, "Gemide kimse var mı?" şeklinde polis otosundan defalarca anons yaptı. Polis ekipleri, içerde kimsenin olmadığına kanaat getirince olay yerinden ayrıldı.
Lodos ayrıca Beşiktaş Ortaköy`de ufak bir ağacı devirirken, dalgalar Dolmabahçe`deki çay bahçesinin civarında zemine döşenen mermerleri yerinden söktü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir