• DOLAR 32.382
  • EURO 35.036
  • ALTIN 2326.3
  • ...
Kızıltepe'de 3 bin kişilik camii sular altında kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Mardin’in en büyük camilerinden olan 3 bin kişilik Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi camisi ile yakınında olan 112 acil istasyonu, yağan yağmurdan dolayı karayollarına ait menfezin taşması sonucu sular altında kaldı.

Zahireci esnafları ve özel iş makinelerin yoğun çalışmaları sonucu cami ve 112 acil istasyonunun bulunduğu bölgede biriken sular tahliye edildi.

“Yolsuzluk yapanlara hakkımızı helal etmiyoruz”

Konuyla ilgili İlke Haber Ajansına açıklamada bulunan Kızıltepe Zahireciler Derneği ve Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu başkanı Mehmet Şerif Öter, “Yaklaşık altı sene önce Hububat Merkezinin inşaatına başladığımızda, hemen her kış mevsiminde dağdan akıp gelen yağmur suları burada birikiyordu. Konuyla İlgili Devlet Su İşlerine müracaatta bulunduk. Devlet Su İşleri Hububat Merkezi önünden geçen yaklaşık 500-600 metre kısımda ıslah çalışmaları yaptı. Fakat dere suyunu taşıyan karayolları menfezinde, suyun giriş ve çıkış bölümü geniş olmasına rağmen orta kısımda bulunan ve uzmanların ifadesine göre 1950 yıllarında stabilize yol, menfezin 6-7 metrelik orta kısmından geçmiş dönemde bu yolu yapan müteahhit firma büz oluşturan ve suyun akışını önleyen 50 cm. çapında iki boruyu çıkarması gerekirken yerinde bırakmış. Bu durum unutkanlık veya ihmal değil, açıkça suistimaldır. Kontrol görevlisi de muhtemelen usulsüzlük sonucu göz yummuştur. Yolsuzluk yapanlara hakkımızı helal etmiyor ve dergâh-ı ilahide bunlardan şikâyetçi olacağız ” ifadelerini kullandı.

“3 bin kişilik cami sular altında kaldı”

Bu durumu 2012 yılında defalarca Karayolları Yetkililerine sırasıyla Ankara’ya kadar yazılı dilekçelerle ilettik. En sonunda Karayolları Diyarbakır Dokuzuncu Bölge Müdürlüğü tarafından, bize gelen resmi cevabi yazıda, menfezin su akışını engelleyen boruların yol çalışmasıyla çıkarılacağı söylendi, ama aradan iki yıl geçti. Her yağmur mevsimlerinde tekrar yazılar yazıyoruz. Geçen hafta karayollarının işini yapan firmanın araçları, kavşak çalışması için buraya geldi. Yağmurun yağmasıyla ara verdiler. Bu gün  de gördüğünüz manzaralar ortaya çıktı. Şu an cami ve 112 acil istasyonunun sulara gömülmesi, özel iş makinaları sayesinde önlendi. Eğer zamanında müdahale edilmeseydi. Hububat Ticaret Merkezinde bulunan 600 işyerimizin hepsi sular altında kalacaktı. Sular çekildikten sonra bakacağız, eğer önemli bir hasarımız söz konusuysa, hasar tespit raporuyla Karayolları hakkında yasal yollara başvuracağız.” diye konuştu.  (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir