• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
ŞİHADER`den basına sansüre tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA – Şanlıurfa’da basın mensuplarına yönelik keyfi uygulamalara tepkiler gelmeye devam ediyor, Şanlıurfa İnternet Habercileri ve Gazeteciler Derneği (ŞİHADER) Başkanı Ömer Dodanlı, bazı basın mensuplarına akredite kartı verilmemesine tepki gösterdi.

“Böylesine bir uygulama 12 Eylül’de bile görülmedi”
İnternet haber siteleri ve bazı gazeteciler ile Yerel TV muhabirlerine akredite kartı verilmemesine tepki gösteren Dodanlı, “Başbakan Ahmet Davutoğlu’na soru sormamaları için kendi iç çekişmelerini örtbas etmek için gazetecilere sansür uygulamasını şiddetle kınıyoruz.  Böylesine bir uygulama 12 Eylül’de bile görülmedi. Bu karar basın tarihine kara bir leke olarak geçecek.” dedi.

“İnternet gazetecilerinin Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu takip etmelerinin yasaklanması sansürdür” diyen ŞİHADER Başkanı Dodanlı, bu kararla, halkın gerçekleri öğrenme ve bilgilenme hakkının engellendiğini belirtti.

Dodanlı yaptığı açıklamada şu ifadelere yerdi: “Gazetecilere ‘Bilgi almayacaksın, halka duyurmayacaksın’ direktifi verilmektedir. İktidar ‘Hangi bilgiyi verirsem onu duyuracaksın, araştırıp bilgi alma hakkın yok’ demektedir. Demokrasinin var olduğu herhangi bir ülkede böyle bir uygulamanın olabileceği düşünülemez. Sonuç itibariyle bu karar Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda temel hak ve özgürlükler içinde değerlendirilebilecek vatandaşın bilgi edinme hakkının sakatlanması anlamına gelmektedir. Basın özgürlüğüne açıkça müdahale ve sansürdür. Yasalar çerçevesinde görev yapan ve Basın mensuplarının basın yasasıyla anayasal hakkı görmezden gelmesi beklenemez.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir