• DOLAR 32.59
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2489.05
  • ...
Tedavi olurken sosyal medyayı takip ediyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi hemodiyaliz ünitesinde diyaliz tedavisi gören hastalara kişisel internet ve televizyon kullanılabilen ortamda sağlık hizmeti veriliyor.

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hemodiyaliz ünitesinde tedavi gören hastaların rahat koşullarda kalmaları için çalıştıklarını anlattı.

Hastaların kendilerine sağlanan bilgisayardan internete bağlanıp güncel haberleri ve sosyal medyayı kullandığını anlatan Selçuk, konukların televizyonlardan istedikleri programları da izleme imkanı bulduklarını söyledi.

Selçuk, hastanenin hemodiyaliz ünitesinin yeni alana taşındığını ve tamamen yenilendiğini belirterek, 16 yataklı ünitelerinde durumu hassas hastalar için de özel enfekte odası kurduklarını dile getirdi.

Merkezde 24 saat kesintisiz diyaliz hizmeti verdiklerini anlatan Selçuk, "Günlük 35-40 hastamız burada diyalize bağlanıyor. Hastalarımızın istekleri doğrultusunda her yatak için özel bir televizyon sistemi kurduk. Hastalarımız kulaklıklarını takarak televizyondan istediği programları birbirlerini rahatsız etmeden izleyebiliyor. Ayrıca isteyen hastalarımız için tablet bilgisayarlar veriyoruz. Hastalarımız hem tedavi görüyor hem de bilgisayardan internete bağlanıp güncel haberleri takip ediyor, sosyal medyayı kullanıyor" diye konuştu.

- Hastalar uygulamadan memnun

Selçuk, hastaların rahatı için imkanlar ölçüsünde her türlü kolaylığı sağlamaya çalıştıklarını vurgulayarak, kaliteli sağlık hizmeti sunmanın yanında hastalara ev ortamındaki rahatlığı vermeyi amaçladıklarını söyledi.

Diyaliz hastalarının karşılaştıkları sorunlarla baş etmelerinin ancak toplumsal destekle mümkün olabileceğine dikkati çeken Selçuk, "Hemodiyaliz esnasında yatağa bağlı hastalarımız, çeşitli sorunlarla karşılaşabilirler. Hastalarımızın tedavi sırasında yaşadığı sorunları azaltmak ve onlara moral vermek istiyoruz" dedi.

Böbrek yetmezliği tedavisi gören hastalar ise internet ve televizyon uygulamasının kendilerini mutlu ettiğini anlatarak, tedavi sırasında kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir