• DOLAR 32.513
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2434.734
  • ...
Dr. Muhammed Hayr: `Filistinli kardeşlerimiz, siz olmadan Gazze`yi özgürlüğüne kavuşturamayacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) konferans salonunda düzenlenen "Mescid-i Aksa İntifadası" konulu konferansa ESAM Genel Başkanı Recai Kutan, akademisyen ve ilim adamları katıldı.

Yasin Hatipoğlu`nun Kudüsle ilgili okuduğu şiirle başlayan konferansı Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu yönetti. Karamollaoğlu, işgal altında bulunan Kudüs ve Mescid-i Aksa`nın hürriyetine kavuşmasının Müslümanların ortak meselesi olduğunu belirterek, "Kudüs`te Müslümanların yeniden engel olmadan ibadet edebilmesi ancak ciddi bir mücadele sonrasında olabilir" dedi.

Konferansta konuşan Filistin Alimler Birliği Başkanı Dr. Musa, Mescid-i Aksa`da gerçekleşen son olaylara ve Filistin intifadasına değindi. Türkiye halkının desteklerinden dolayı, Filistinlilerin Allah`tan sonra güvendiği millet olduğunu ifade eden Musa, "Filistin ve Kudüs meselesi sadece bizim değil, bütün Müslümanların meselesidir. Kudüs`te nöbet tutan Filistinli erkekler ve kadınlarla sizin aranızda fark yok. Kudüs`te bütün Müslümanların hakkı var" ifadelerini kullandı.

Filistin`deki mücadeleye farklı bir yaklaşımla yorumlayan Musa, Dünya Müslümanları Filistin`i özgürlüğe kavuşturana kadar Kudüs`teki Filistinlilerin siyonistleri oyaladığını ifade etti. Musa, "Filistinli kardeşlerimiz, siz olmadan Gazze`yi özgürlüğüne kavuşturamayacak" diye konuştu.

Filistinlilerin Kudüs`te hiçbir şekilde bina ruhsatı alamadıklarını söyleyen Musa, anne babalarının yanında yaşayan çocukların evlenip ayrı aile kurduklarında dahi ayrı evde oturma imkanı bulamadıklarını, Batı Şeria`ya yerleştiklerindeyse geri dönme imkanı tanınmadığını kaydetti. Siyonistelerin evlerini satmaları için milyonlarca dolar teklif ettiğini belirten Musa, bunu kabul etmeyen ailelerin zamanla 5-6 aile aynı evde zor şartlarda yaşamak zorunda kaldığını sözlerine ekledi.
Kaynak : AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir