• DOLAR 32.576
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.726
  • ...
Kızıltepe'de soba satıcılarının yüzü gülüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Kızıltepe’de havaların soğuması ve 3 gündür aralıksız yağan yağmur nedeniyle artan soba satışları, en çok Sobacılar Çarşısı’ndaki esnafını sevindirdi.

Soba fiyatlarının 35 ile 100 TL arasında değiştiği ve günde ortalama 15-20 soba sattıklarını belirten çarşı esnaflarından Abdurrahman Efe, yağmurun yağmasıyla esnafın yüzünün güldüğünü söyledi.

İşlerinin kış mevsimi öncesi havaların soğumasıyla açıldığını dile getiren Efe, “Allah’a binlerce şükürler olsun, yağmurun yağmasıyla işlerimiz açıldı. Genelde en çok odun ve kömür sobalarını satıyoruz. Bazıları ise eskimiş ya da çatlayan borularını değiştiriyorlar. Tabi bu da bizim işime yarıyor. Boru ve dirsek alıyorlar. Günde ortalama 15-20 soba satıyoruz. Fiyatlarımız ise geçen seneye göre hemen, hemen aynı diyebiliriz. Geçen sene 100 TL ye sattığımız kovalı sobalar bu senede aynı fiyattan satılıyor. Fiyatlarımız ise şöyle; boru ile dirsekler 5 TL, el yapımı odun sobaları 35-50 TL, kovalı sobalar ise 100 TL”diye belirtti.



Genelde soba satış sezonunun, Aralık ayında başlayıp Ocak ayının ortalarına kadar sürdüğünü ifade eden Efe, “Halkımız soba ihtiyaçlarını genelde Aralık ayının başından Ocak ayının 15' ine kadar karşılıyorlardı. Ama yağan yağmur ve beraberinde havaların soğumasıyla Aralık ayına girilmeden vatandaşların sobalara rağbeti arttı.”dedi. (Mehmet Aslan İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir