• DOLAR 32.586
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2487.548
  • ...
HDP`nin çarşafa saldırması, zihin kodlarını ortaya koydu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- HDP’nin İslamın şiarlarından biri olan tesettüre saldırmasına tepkiler geçtikçe artıyor. Adana İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu yayımladığı yazılı basın açıklamasında, kadına yönelik şiddet eyleminde İslamın şiarlarından ve tesettürün simgesi olan çarşafı, kadına yönelik kölelik simgesi olarak kullanması HDPKK’nin İslama ve onun şiarlarına olan düşmanlığını bir kez daha ortaya koyduğu anımsatıldı.

Adana İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu tarafından yapılan yazılı açıklamada 6-8 olaylarına atıfta bulunularak, “Dün, Kobani’de yaşananları bahane ederek İslam’a ve Müslümanlara saldırıp vahşi cinayetlere imza atan HDPKK zihniyetinin bugün de Kadına şiddeti bahane ederek İslam’ın şiarlarından olan Tesettürü ve Tesettürlü Kadınları aşağılamaya çalışması 6-7 Ekim saldırılarının bir başka  yönüyle devam ettiğini göstermiştir.” Denildi.

Açıklamada daha sonra şu ifadelere yer verildi: “Van’da HÜDA PAR mitinginden dönen 5 tesettürlü bayana alçakça saldıran HDPKK zihniyetinin ‘Kadına Şiddeti’ kınamaları kargaları bile güldürürken, eylemde verilmek istenen mesaj HDPKK’nin zihin kodlarını bir kez daha tüm çıplaklığıyla ortaya koydu. HDPKK zihniyeti için Kadının ne anlam ifade ettiğini BDP`li Siirt Belediye Başkan Yardımcısı A. Ç. tüm kamuoyuna göstermiştir.”

Açıklamanın sonunda ise, “Tarih boyunca, bazen insan mı hayvan mı soruları arasında sıkıştırılmış, bazen toplumun ‘Ortak malı’ olarak görülmüş, bugün ise bir reklam unsuru, toplumları yozlaştırma aracı haline gelmiş olan Kadına hak ettiği değeri sadece İslam vermiştir. Kadını cinsel bir obje’den başka bir şey olarak düşünmeyen, kadına iffetinden, hayâsından uzaklaştığı oranda değer veren Batı ve onun Kürdistan’da ki taşeronlarının tek amacı Kişiliğinden soyutlanmış “Dişiliği” ile ön plana çıkmış Kadın portresidir. 6-7 Ekim kalkışması ile Bölge’den İslamı ve Müslümanları yok etmek isteyip, amacına ulaşamayan HDPKK’nin,bu tür Kültürel saldırıları da sonuçsuz kalacaktır inşallah.” İfadeleri kaydedildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir