• DOLAR 32.478
  • EURO 34.942
  • ALTIN 2428.724
  • ...
İslami değerlere saldıranların sonu hüsran olacaktır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Silopi’de ve Van’da HDP teşkilatları ve belediyeleri aracılığıyla Müslüman kadının tesettürüne ve Namus olgusuna yapılan saldırıya bir tepkide Tesettüre Çağrı Platformu (TES-ÇAĞ) tarafından yapıldı.

TES-ÇAĞ adına bir basına açıklaması yayınlayan Başkan Mehmet Duyu, yıllarca Türkiye’de din ve dini şiarlara karşı düşmanlık yapıldığını ve seküler Türkiye Cumhuriyetinin her zaman için dini değerlere yönelik kin güden bir tavır sergilediğini söyledi.

“İslam’a olan düşmanlıklarını en gaddar bir şekilde sürdürmektedirler”

Duyu, “Sisteminin CHP zihniyeti, anlaşılmakta olduğu kadarı ile bu nöbeti HDP ve türevlerine devretmiş bulunmaktadır. Kadına en çok -şom nefislerine alet ettikleri için- hakaret eden bu zihniyet, sözüm ona kadına karşı şiddetin temelinde nezih İslam dinini ve onun şiarlarını görmek ve göstermek çabasındadırlar. Her ortam ve platformda, bu düşmanlık nöbetini devralan HDP-PKK ve bileşenleri, bu düşmanlıklarını en gaddar bir şekilde sürdürmekte ve eylemlerle pratize etmektedirler.” ifadelerini kullandı.

“Toplum alenen Namussuzluğa davet edilmiştir”

Son günlerde birçok yerde ve özellikle bölgede “Kadına karşı şiddete hayır.” adı altında yürütülen etkinliklerde HDP ve türevlerinin yaptığı yürüyüşlerde İslam’ı ve İslami değerleri hedef aldığını belirten Duyu,  “Şırnak’ın Silopi ilçesinde bir grup kadına; İslam’ın kutsal ve önemli şiarlarından, Müslüman kadının iffet ve haya sembolü, tesettürünün en belirgin parçası olan çarşafı giydirmiş, ellerini zincirlerle birbirlerine bağlamış ve çarşafı köleliğin sembolü olarak lanse etmeye çalışmışlardır. Bir diğer haddini aşma olayı ise Van’da yaşanmış, caddelerin üzerine asılan ve üzerinde; “Toplumsal Bir Kabustur Namus” yazılı olan afişlerle toplum alenen Namussuzluğa davet edilmiş, bu güne kadar Namus duygusuyla hep ehemmiyet kesp etmiş olan Müslüman Kürd toplumunun adeta haya kodları ile oynanmıştır.” İfadelerini kullanarak yapılan eylemlere sert tepki gösterdi.

“Çirkin zihniyetli yaratıklar…”

Silopi’de  oynanan oyuna alet olan kadınları zavallı olarak niteleyen ve bu insanların içine girdiği bu tavırla günah bataklarında karartmış oldukları kalp ve kara yüzlerini çarşafın perdesi altında İslami tesettürü karalamak niyetinde olduklarını belirten Duyu, “Bu çirkin zihniyetli yaratıklar bu davranışları ile erkekler tarafından esir alınmışlıklarını ve nefislerine karşı köle durumuna düşmüşlüklerini bu maskeleme yolu ile örtmeye çalışmışlardır” dedi.

“Şayet medeniyetlerinin ölçüsü çıplaklık ise…”

Duyu, “Tarih şahittir günümüz dünyası da, tarih boyunca cariyeler hep çıplak, iffetli ve hür kadınlar tesettürlü olmuşlardır. İnsanlığımız ve hürriyetimiz gereği, bizlere karşı müşfik olan Rabbimiz, tesettürü Müslüman kadınlara farz kılmak sureti ile bizleri deni insanlar ve hayvanlardan ayırt etmiştir. İddia ettikleri gibi, şayet medeniyetlerinin ölçüsü çıplaklık ise Hayvanlar, hatta hayvanlar arasında maymunlar en medeni varlıklar olmalı idiler!” şeklinde konuştu.

“Müslümanlarının nefretlerine kendinizi hedef etmektesiniz”

İslam’a ve İslami değerlere saldırının yapanlara bir fayda sağlamayacağını ve bunu yapanların sonunun hüsran olacağını belirten Duyu, açıklamasına şöyle devam etti.

“Bu zavallı mahlûklara diyeceğimiz şudur ki: Nezih İslam dinine ve onun şiarlarına düşmanlık etmekten ve saldırmaktan vazgeçin. Bu düşmanlığı yapmakla birkaç serserinin alkışlarını alabilirsiniz ama Kökenlerinde İslam dininin aşkı damarlarını sağlam bir şekilde bırakmış olan coğrafyamızın nadide Müslümanlarının nefretlerine kendinizi hedef etmektesiniz ve sonunuz hüsrana uğramaktan başka bir şey olmayacaktır.”   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir