• DOLAR 32.493
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2438.486
  • ...
Midyat'ta STK'lar kaymakamı ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Midyat Sorunlarını Tartışma ve Çözüm Bulma Platformu adı altında oluşturulan ve içinde çeşitli mesleklerden kişilerin bulunduğu heyet, Midyat Kaymakamı Oğuzuhan Bingöl’ü ziyaret ederek görüş alış verişinde bulundu. Heyete Şehir Plancıları Odası Mardin İl Başkanı Reşit Coşkun, başkanlık etti.

Heyeti kabul eden Kaymakam Bingöl, “Sivil toplum hareketlerinin etkin ve verimli alanlarda kullanılması çok çok önemli. Bizim maalesef biraz topluluğumuzda sivil toplum örgütleri beli bazı menfaatleri gerçekleştirmek için ortaya çıkıyormuş imajı veriyor. Bunu biraz Midyat üzerine söylüyorum. Belli alanlar parselleniyor ve o alanlardan rant edilmeye çalışılıyor. Ben bunu söylerken bütün sivil toplum örgütlerini kast ederek söylemiyorum. Geneli böyle değil ama hissettiğim maalesef, gözlemlediğim bazı olaylardan hareketlerden dolayı bunu söylüyorum. Bu anlamda sizlerin Midyat’taki bütün sorunları tartışabilecek bir ortam oluşturmanızı temenni ederim. Sorunlar tartışılmadan çözümü bulunmaz.” şeklinde konuştu.

Platform Başkanı Coşkun ise, platformda bulunanların elini taşın altına koymaya çalıştığını belirterek, “Bir menfaat olmadan biz Midyat için neler yapabiliriz, onun için uğraşıyoruz. Bir dernek, bir kuruluş gibi menfaat beklentisi olmadan arkadaşlarla ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelip Midyat’ın sorunlarını makamlara iletmek, gerektiğinde yardımcı olup sorumluluk taşımak bizim amacımızdır.”ifadelerini kullandı.

Heyet yapılan görüşmenin ardından, kaymakamlıktan ayrıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir