• DOLAR 32.574
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2433.112
  • ...
SON DAKİKA
Örtü Düşmanlığı ve Namussuzluk ABD Uşaklığının meyvesidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Silopi HDP ilçe teşkilatının organizasyonu ile düzenlenen etkinlikte çarşaflı kadınların erkeklerin kölesi olduğu imajı verilmesi ile HDP’li Van Belediyesi’nin “Toplumsal bir Kabustur Namus” yazılı afişlerini şehrin her tarafına asmasına sert tepki gösteren Diyarbakır İnanç Özgürlüğü Platformu, bu tür söylem ve eylemlerin Müslüman Kürt halkının inancına yapılan açık bir saldırı olduğunu söyleyerek bu tür eylemleri lanetlediklerini söyledi.

“Kadın örtüsüne hakaret hiç kimsenin haddi değildir”

Platform adına yapılan açıklamada, “Halkımızın en önemli ve vazgeçilmez sembolü olan kadın örtüsüne hakaret hiç kimsenin haddi değildir. Silopi’de yapılan etkinlik bir maskaralıktan öteye geçmemekle beraber, Van’da yollara asılan ve asırlardır namusu ve haysiyetiyle şerefli bir hayat yaşayan Müslüman Kürd halkına dayatılan namussuzluk, ABD uşaklığının ortaya çıkan meyvesidir.” ifadelerini kullandı.

“PKK/HDP Kürdistan’da Cumhuriyet dönemi faşist uygulamaları geri getirme hevesinde”

Son dönemde tekçi zihniyete doğru giden PKK/HDP zihniyetinin Kürdistan’da Cumhuriyet dönemi faşist despot uygulamaları geri getirme hevesinde olduğu ifade edilen açıklamada, HDP’nin Müslüman halkın değerlerine yönelik bu tür saldırılarını gericilik ve yobazlık olarak değerlendirdi.

Açıklamada devamla, “HDP/PKK zihniyeti bu argümanları işlemekle Müslüman Kürt halkının yüz karası olduklarını ispatlamışlardır. CHP zihniyetinin Cumhuriyetin kuruluş sürecinde Müslüman halkımıza dayattığı baskı ve zulümlerin aynısını bu kez Kürt Kemalistlerin elleri ile yeniden canlandırılmak istenmektedir. Bu yapılanların işgalci Fransız askerlerinin Maraş’ta kadının örtüsüne yönelik saldırıdan aşağı bir yanı yoktur. Tıpatıp birbiri ile özdeştirler.” denildi.

“HDP’nin bu tavrı Kürt milletinin Lideri Şeyh Said’e yapılmış bir saygısızlıktır”

HDP’nin, Müslüman Kürt halkının bu değerlerine saldırılarının kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada, HDP’nin bu tavrının, zulme ve haksızlığa boyun eğmemiş olan Kürt milletinin Lideri Şeyh Said’e yapılmış bir saygısızlık olarak kabul ettikleri belirtildi.

Açıklamada, “Silopi deki bu maskaralık tıpkı Mekke dönemi müşrikleri gibi günümüz Kemalist laik rejimin Müslüman Kürt halkına yansıyan versiyonu niteliğindedir. Komünist/Sosyalist müşrik Kürt hareketleri nerede bir İslam rüzgârı eserse önünü kesmeye çalışmaktadırlar. Müslüman Kürt halkının İslami duyarlılığına ve değerlerine adeta kırmızı görmüş boğa misali saldırmaktadır.” ifadeleri kullanıldı.

“Faşizm`in bayrağını çarşafa, tesettüre ve Namusa hakaretle HDP devraldı”

HDP’nin Amerikan emperyalizminin yerli uşakları olduğu ve Amerika’ya sadakatlerini ilan etmek için zaman zaman bu tür hezeyanları tertip etmelerinin halkın gözünden kaçmadığına vurgu yapılan açıklamada, “Durum gösteriyor ki bu güruh Amerika’yı memnun etmek için Müslüman Kürtlerin geleneklerini, kültürlerini, kıyafetlerini ve kadın onurunu ayaklar altına almaya amade olmuşlardır. Müslüman Türk ve Kürt halkını inanç ve kültür değerlerinden koparmaya çalışan Batıcı Kemalistlerin güç kaybettiği bu günlerde Faşizm`in bayrağını çarşafa, tesettüre ve Namusa hakaretle HDP devraldı. Kadının özgürlüğüne müdahale olan bu maskaralık toplum nezdinde şiddetle kınanmalı ve lanetlenmelidir. Yüzyıllardır Müslüman Kürt halkının onurla taşıdığı bu değerlere zincir vurmak kölelik ruhu taşıyan ve İslam düşmanlığı yapan PKK zihniyetinin açığa yansıyan bir tezahürüdür.” denildi.

“Şapka düşmüş kel görünmüştür. PKK’nin İslam düşmanlığı alenen ispatlanmıştır”

Marksist/Leninist/ sosyalist hareketlerin, Müslüman Kürt halkı içerisinde böylesi bir cüreti sergilemelerinin ancak zilleti benimsemiş bir topluma yaktığı ve bu tavırlarıyla HDP/PKK’nin gerçek yüzünü bu halkın artık görmesi gerektiği belirtilen açıklamada, “Şapka düşmüş kel görünmüştür. PKK’nin İslam düşmanlığı alenen ispatlanmıştır. Müslüman Kürt halkımızı bu sapık ve köleci zihniyetten kurtarmanın zamanı gelmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

“Bu tehlikenin bertaraf edilmesi için hepimiz topyekûn vebal ve sorumluluk taşımaktayız.”

Açıklamada devamla; “Diyarbakır İnanç Özgürlüğü Platformu olarak; Tüm duyarlı Sivil toplum Kuruluşlarını, Sendikaları, Kadının özgürlüğünü savunanları, Kanaat önderlerini, cemiyet ve cemaatleri, tehlikenin boyutunun farkına varmaya davet ediyoruz. Evlerimizin içine müdahale etmeye varıncaya kadar sirayet etmiş bu din düşmanlarını toplum nezdinde mahkûm etmek için daha ne kadar bekleyeceğiz. Bu tehlikenin bertaraf edilmesi için hepimiz topyekûn vebal ve sorumluluk taşımaktayız.” denilerek,  İslami değerlere saldıran HDP’nin Müslümanlardan özür dileyene kadar Müslümanın tepkisini dile getirmesi gerektiği belirtildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir