• DOLAR 32.375
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.764
  • ...
Öğretmenlerin dilinden öğretmenlik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ- Öğretmenlik mesleğini ve öğretmenliği İlke Haber Ajansı (İLKHA)’ya değerlendiren öğretmenler, toplumun hamurunu yoğuranların öğretmenler olduğuna dikkat çekti.   

Muş Alparslan Üniversitesi Öğretim görevlisi Cahit Karadağ, bir nesli yetiştirenlerin öğretmenler olduğunu ifade ederek, evdeki anne baba ile okuldaki öğretmenin eşit olduğuna dikkat çekti.

“Öğretmenlerin ıslah edilmesi gerekiyor”

Öğretmenlerin büyük görevleri olduğunu belirten Karadağ, “Bana göre bir toplum ıslah edilecekse, öncelilikle öğretmenlerin ıslah edilmesi gerekiyor. Öğretmenlerin belirli bir eğitimden geçmeleri gerekiyor. Bilinçli bir toplum bilinçli öğretmenlerle olacaktır. Öğretmenlerimiz ne zaman ki bilinçlendiler, bilinçli hareket ettiler, bilinçli bir toplum için harekete geçtiler, işte o zaman bizim neslimiz de yetişecektir.”dedi

Öğretmenin sadece bir öğreti olmadığını söyleyen Karadağ daha sonra,  “Bana göre öğretmen ismi dahi yanlıştır. Öğretmen, eğiticidir, eğitendir. Sadece insanlığı öğretmez, aynı zamanda eğitir. Öğretmenlik mesleğinin en önemli yanı eğitimdir, eğitim olması gerekir. Öğretmen sadece öğrencinin dersi ile ilgilenmez, aynı zamanda ahlakı ile derdi ile sorunu ile de ilgilenir. Dolayısıyla öğretmen, sadece okul dersini işleyen, öğrencinin sınavı ile ilgilenen değil, öğrencinin bütün sorunları ile ilgilenen, öğrenci yetiştirmek için kendi zamanını feda eden bir gönüllü eğitimcidir.” İfadesini kullandı.

“Öğretmenler günü 1981 darbe yönetimi tarafından belirlenen bir gündür”

Öğretmenler gününün 1981 yılında darbe yönetimi tarafından belirlenen bir gün olduğunu da anımsatan Karadağ,  darbe sürecinin izleri tamamen silinmesi gerektiğini ve öğretmenler günü darbe sürecinin devam ettiğinin değil, izlerinin devam ettiğinin göstergesi olduğunu belirtti.

Öğretmenlere önemli rollerin düştüğünü ve öğretmelerin de örneklik yapması gerektiğini söyleyen Muş Alparslan Üniversitesi öğretim görevlisi Murat Kayacan, “İslam’a daha duyarlı bir toplumun oluşması hem öğretmenlerin, hem de toplumun hayatını kolaylaştıracaktır.  Bu anlamda öğretmenlerde üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirirlerse hem dünyalarını, hem de ahretlerini kurtarırlar ve toplumun dünyasını ve ahretini imar etmiş olurlar.” İfadelerine yer verdi.

Dini sadece din hocalarının anlatacağı bir şey olmadığını ifade eden Kayacan, “Bir Fen Bilgisi, Kimya hocası da bunu dile getirebilir. Çünkü din hayatın tümünü ilgilendirdiği gibi evrenin hepsini de ilgilendiriyor. Bu anlamda öğretmenlere önemli rol düşüyor.  Öğretmelerin de örneklik yapması gerekiyor.” Şeklinde değerlendirmede bulundu.

Cehalet toplumu aşağılara çeken, onları alçaltan geri bırakan bir durum olduğunu belirten İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Mustafa Göregen ise, “Bilgiyi topluma aktarırken nasıl ve ne şekilde aktarıldığı da önemlidir. Kendi manevi ve kültürüyle barışık bir bilgi sunulmalı bu şeklide olursa topluma daha fayda sağlayacaktır. Kendi manevi ve kültürüne ters bir bilgi topluma bir fayda sağlamayacaktır.” Şeklinde ifadelere yer verdi.

“En iyi öğretmen Peygamber efendimizdir”

En iyi öğretmenin Peygamber Efendimiz olduğunu çünkü Peygamber Efendimizin gelmesiyle birlikte o topluma adalet, bilgi geldiğini söyleyen Göregen değerlendirmesinin devamıdna, “Bir toplumun geleceği çocuklar ve gençler eliyle olacaktır. Çocuklar veya gençler bir hamur gibidir istenilen şekle sokula bilinir. Manevi değerlerimizle birlikte fenni ilimleri de öğrettiğimizde daha kaliteli bireyler oluşacaktır.”  Dedi.

Öğretmenlere de tavsiyelerde bulunan Göregen, “Geleceğimizi oluşturacak kişiler bizlerin ellerindedir. Toplumun nasıl olmasını istiyorsak öyle davranalım” ifadelerini kaydetti.  (Mustafa Bikeç/ Sezer Özer – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir