• DOLAR 32.541
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2430.829
  • ...
Oto lastikçilerde hareketli günler başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Kış lastiği takma zorunluluğunun 1 Aralık Pazartesi günü başlayacak olması ve yağışların başlamasıyla birlikte Gaziantep’te oto lastik ve tamircilerde hareketli günler yaşanıyor. Oto lastikçiler sürücüleri kış lastiği takmaları noktasında uyarıyor.

“Can güvenliği açısından kış lastiği takmayı tavsiye ediyoruz”
Gaziantep’te 25 yıldır oto lastik esnafı olan Hüseyin Aksoy, “Kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık Pazartesi günü başlıyor. halkımız hazırlıklarına başladı. Özellikle ticari olan araçlarda takma zorunluluğu olduğundan dolayı şuan daha çok ticari araçlar geliyor. Kış lastiği uygulaması sadece ticari araçları kapsamıyor. Diğer sürücülerinde kış lastiği takmalıdır. Çünkü olumsuz hava şartları sadece ticari araçlar için geçerli değildir. Can güvenliği açısından kış lastiği takmayı tavsiye ediyoruz. Çünkü insan canı ucuz değildir. Bundan dolayı nasıl ki kışın montumuzu atkımızı giyip takıyorsak aynı şekilde canımızı ve çoluk çocuğumuzu taşıdığımız araçların kış lastiğini de takmalıyız.” diye konuştu.

“1 Aralıktan itibaren kış lastiği zorunluluğu başlıyor”
Ticari araçların dışında diğer araç sürücülerinin kış lastiği uyarısını pek fazla önemsemediğini belirten Harun Zirve, “Bildiğiniz gibi 1 Aralıktan itibaren kış lastiği zorunluluğu başladı. Şuan yoğun olarak ticari araç olan taksi, servis ve otobüsler yoğunlukla kış lastiği taktırıyor. Ticari araçların dışında diğer sürücülerimiz pek fazla kış lastiği takmayı önemsemiyor. Fakat yanlış bir anlayış, kışın yerlerde buzlanma oluyor. Yerler yağışlardan dolayı kaygan oluyor. Allah korusun trafik kazaları kışın daha çok artıyor. Şuan bir hareketlilik başladı. İlk günler bir yoğunluk bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Vatandaşlar kışlık bakımını biran önce yaptırsınlar”
Havaların soğuması ile birlikte araç sahipleri kışın zorluk çekmemek için oto tamircilerine uğradığını belirten Cumali Güneş, “Kış aylarının yaklaşması ile birlikte araç sahipleri kışın zorluk yaşamamak için araçlarını bakımını yaptırmaya başladı. Araçlar da kışlık bakım önemli kışın havaların soğuk olduğu için özelikle LPG’li araçlar çalışma sıkıntısı yaşıyor. Bilinçli sürücüler şimdiden hazırlıklara başladı.  Vatandaşlar kışlık bakımını biran önce yaptırsınlar. Bu aylarda yapılan bakımlar daha iyi oluyor, araç sahipleri havaların daha da soğumasını beklemesinler.” tavsiyesinde bulundu.

“Havalar daha fazla soğumadan araçların bakımı yapılmalıdır”
Yılın en yoğun iş günlerini yaşadıklarını belirten Mesut Çelik, “Kış ayı yaklaştığı için vatandaşlar araçlarının kış bakımı için oto tamiratlarına gelmeye başladı. Önümüz kış olduğu için araç lastikleri öncelikli olarak değiştiriliyor. En ucuz kış lastiği 120 TL’den başlayıp 250-300 TL arasında değişiyor.  Kış hazırlıkları kapsamında öncelikle antifriz, akü, yağ, buji bakımları yapılıyor. Kışa girerken özellikle dikkat edilmesi gereken yer motor soğutma suyunun antifriz miktarıdır. Motordaki su miktarı doğru ayarlanmazsa soğuk yerlerde su donar ve motor bloğuna zarar verir. Halkımıza tavsiyemiz, havalar daha fazla soğumadan araçlarının bakımlarını yapmalarıdır.”şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir