• DOLAR 32.328
  • EURO 35.169
  • ALTIN 2301.724
  • ...
SON DAKİKA
Anayasa İçin İlk Toplantı Yarın!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçen hafta yapılması beklenen ancak üyelerin ön hazırlık yapabilmesi için ertelenen Anayasa Hazırlık Komisyonu`nun ilk toplantısı yarın gerçekleştirilecek. 

Meclis Başkanı Cemil Çiçek`in de katılması beklenen bu toplantıda, önce Meclis Başkanı Çiçek`in ardından da partiler adına birer üyenin söz alması bekleniyor.

Toplantıda öncelikli olarak komisyonun çalışma usul ve yöntemleri belirlenecek, sürece ilişkin bir takvim de oluşturulacak.

Komisyona Yakut`un Başkanlık Etmesi Bekleniyor

Meclis`te grubu bulunan her partiden üçer ismin temsil edildiği komisyonun başkanlığına Meclis Başkanvekili Sadık Yakut`un yapması bekleniyor.

Komisyon; AK Parti`den Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya ve İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, CHP`den Konya Milletvekili Atilla Kart, Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, İzmir Milletvekili Rıza Türmen, MHP`den Konya Milletvekili Faruk Bal, Antalya Milletvekili Tunca Toskay, Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, BDP`den Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Diyarbakır Milletvekili Altan Tan`dan oluşacak.

Komisyondakilerin Kariyerleri

Çoğunluğunu hukukçuların oluşturduğu Komisyonda, Tunca Toskay`ın iktisat ve Altan Tan`ın İnşaat Mühendisliği mezunu oldukları dikkati çekiyor.

BDP`li Sırrı Süreyya Önder ise Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesindeki eğitimini yarım bıraktı.

Komisyonun tek Anayasa hukukçusu ise CHP`li Süheyl Batum. CHP`li Rıza Türmen ise milletvekilliliğinden önce Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi`nde hakim olarak görev yaptı.

Komisyonunun AK Parti`li hukukçu üyeleri Şahin ile İyimaya, daha önce Meclis`te kurulan uzlaşma komisyonlarında da görev almışlardı.

Yeni Anayasa Çalışmaları Sanal Ortamdan da İzlenebilecek

Bu arada, Türkiye Büyük Millet Meclisi yeni Anayasa için bir web sayfası hazırladı. Vatandaşlar, bu siteden (www.tbmm.gov.tr/yenianayasa) yeni Anayasa çalışmalarını izleyebilecek.

Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralarını girerek, Anayasa`ya ilişkin görüş ve önerilerini ifade edebilecekler. Bu önerelir, derlenerek, komisyonca ele alınacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir