• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
ABD`nin `israil Yahudi Devleti` açıklaması Irkçılıktır!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Amerikan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “İsrail Yahudilerin devletidir” denilmesinin ırkçılığı teşvik anlamına geldiğini söyledi.

Konuyla ilgili olarak bugün açıklama yapan Hamas sözcüsü Ebu Zuhri, Amerika’nın bu açılamasının her türlü demokratik değeri ve başta dönüş hakkı olmak üzere Filistin halkının bütün haklarını inkar etme anlamına geldiğini ifade etti.

İşgal rejimi evvelki gün işgal rejiminin Yahudiliği özelliğini oylamaya sunmuş, karar Filistin halkının hakkını yok sayma ve ırkçı bir içeriğe sahip olmasına rağmen, 6 muhalif oya karşılık 14 oyla kabul edilmişti.

1948 yılında işgal edilen Filistin topraklarında yaşayan Filistinliler, karardan sonra yaptıkları açıklamalarda varlıklarını hedef alan işgal rejimini uyarırlarken, Filistinli gruplar, dini bir savaşın habercisi olan böyle bir kararın Filistin halkının göçe zorlanmasına zemin hazırladığını ifade etti.

Kararı kınayan Hamas Hareketi, böyle bir kararın akidevi bir savaşın fitilini ateşleyeceğini, işgal rejimiyle bütün ümmeti karşı karşıya getireceğini hatırlattı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir