• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Öğretmenlere ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun 2014-2017 Satratejik Planı kapsamında, Diyarbakır’daki anasınıfı öğretmenlerine, ebeveynlere ve öğrencilere yönelik ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirme eğitimi verildi.

Okul öncesi anasınıfı öğretmenleri ile Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğü Koruyucu Flor Vemik Uygulaması Eğitim Ekibi’ne yönelik yapılan eğitim, Vehbi Koç İlkokulu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çoruh Türksel Dülgergil tarafından verilen eğitimde, koruyucu flor vernik uygulamasının önemine değinildi.

Uygulamanın çok basit olduğunu ve özellikle çocuklardaki süt dişleri çürümelerini önemli ölçüde engellediğini belirten Dülgergil, büyük masraf ve zaman kaybına neden olan tedavilerden önce koruyucu hekimlik uygulamalarının gerekliliğine dikkat çekti.

Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden bir grup öğrenci de programa katılarak eğitim faaliyetlerinde yer aldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir