• DOLAR 32.515
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2486.409
  • ...
Palu'da KETEM toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Palu ilçesinde yaşayan bayanların, Palu Toplum Sağlığı Merkezi, aile hekimleri ve KETEM Birimi tarafından düzenlenen eğitim ve tarama faaliyetlerine katılım sağlamaları için ilçede ikamet eden toplum önderlerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İlçe Kaymakamı Mehmet Fatih Çiçekli’nin başkanlığında yapılan toplantıya Palu merkez ve Beyhan Beldesinde görevli muhtarlar, imamlar ve vaizler katıldı. Palu Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Büşra Cengiz tarafından toplantıda koruyucu hekimlik, kanserde erken teşhisin önemi ve KETEM Biriminin faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

KETEM Biriminin faaliyetleri ile ilgili olarak yapılan bilgilendirmede; “Aile hekimleri, Toplum Sağlığı Merkezi ve KETEM Birimi çalışanlarının organizesi ile ilçede yaşayan bayanlar Aile Sağlığı Merkezinde bir araya geliyorlar. İl merkezinde kurulmuş olan KETEM çalışanları vatandaşların toplandığı aile sağlığı merkezine geliyorlar. Aile sağlığı merkezinde yapılabilecek olan tetkik, tedavi ve eğitimler orada veriliyor. Daha sonra belirli cihazların gerekli olduğu tetkik, tedavi ve eğitimler için uygun yaş aralığındaki kişiler Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından gönderilen araçlarla il merkezinde bulunan KETEM Birimine götürülüyor. KETEM Biriminde yapılan işlemlerden sonra kişiler araçlarla tekrar ikamet yerlerine götürülüyor. Yapılan bu işlemler için hiçbir ücret alınmıyor. Burada amacımız kanserlere erken evrede tanı koyulması, kişilerin tedavi olabilmeleri ve sevdikleri ile daha mutlu, huzurlu ve sağlıklı yaşam sürmelerinin sağlanmasıdır.”denildi. (İLKHA)   
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir