• DOLAR 32.589
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2429.524
  • ...
"İslam coğrafyası vahşi kapitalizmin hedefi oldu"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına ev sahipliği yapıyor. Şanlıurfa’da yapılacak olan il toplantısı öncesinde birçok Bakan Şanlıurfa’ya geldi. Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Nihat Zeybekçi, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliği yaptığı programa katıldı. Yapılan ekonomi programda bölgenin ekonomisi ve sorunları konuşuldu.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde yapılan toplantıya Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya ve birçok bürokrat katıldı.

Programda bir konuşma yapan Zeybekçi, Türkiye’nin çok önemli kültür ve medeniyete sahip olduğunu belirterek insanlık tarihinin doğduğu coğrafya olan bu toprakların bin 800’lü yıllardan sonra vahşi kapitalizmin hedefi haline geldiğini belirtti.

Bu coğrafyanın güzelliğinin sürekli kendi başına bela olduğunu söyleyen Zeybek, yapılan her savaşta bu coğrafyanın sınırları değiştirilmeye çalışıldığını ifade etti.

Bölgede yaşanan olaylara da değinen Zeybekçi, yaşanan kaosun mutlaka bir gün sona ereceğini belirterek konuşmasına şöyle devam etti: “Hani derler ya karanlığın en yoğun olduğu zaman şafağın en yakın olduğu zamandır. Böyle bir vahşet devam edemez. Bu coğrafyada Müslüman Müslümanı Allah-u Ekber diyerek katledemez. Bu böyle sürdürülemez. Bu akla göre, vicdana göre, dine göre sürdürülemez ve yakın bir zamanda sona erecektir. Çok zengin yeraltı zenginliklerine sahip coğrafyamız, bu savaşlar sona erdiğinde dünyanın en zengin coğrafyası olacaktır.”

Şanlıurfa’nın 6. İstihdam teşvik paketini maksimum şekilde hayata geçiren bir il olduğunu dile getiren Zeybek, “Şanlıurfa bundan sonra çok önemli gelişmelere gebedir. Çok önemli bir potansiyele sahiptir. Şanlıurfa ili bulunduğu konum itibari ile Basra Körfezinden tutun da Kızıldeniz’e kadar geniş bir alanın ortasındadır. Onun için gerek genel yönetimler ve gerekse ve Kalkınma Ajansı planlarını yaparken geniş bir coğrafyayı düşünerek yapmalıdırlar.” diye konuştu.

Toplantıda birer konuşma yapan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin ile Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Şanlıurfa’nın sorunlarını da dile getirdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir