• DOLAR 32.537
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2487.574
  • ...

ŞANLIURFA - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin de katıldığı Şanlıurfa Ekonomi Zirvesi’nde Şanlıurfa’nın sorunları dile getirildi. Toplantıda konuşan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, elektrik kesintilerine çözüm bulunması için çalışmalar yapılmasını istedi.

Dünya’da yaşanan ekonomik krizlere rağmen, Türkiye’nin krizleri hafif rüzgarlar şeklinde atlattığını kaydeden Kaya, sermayenin ve yatırımcının aradığı güven ortamı için Çözüm Süreci’nin önemli olduğunu söyledi.

Konuşmasında Şanlıurfa’nın bir tarım kenti olduğuna vurgu yapan Kaya, Şanlıurfa’nın tarıma dayalı sanayisinin de hızlıca geliştiğini belirtti.

“Teşvik paketi süresinin uzatılmasını istiyoruz”
Teşvik Yasası’nın Şanlıurfa’ya çok büyük katkılarının olduğunu aktaran ve Teşvik Yasası süresinin uzatılması talebinde bulunan Başkan Kaya, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ekonomik yatırımlar için 264 tesise 68 milyon TL, 6557 makine ekipman alımı için 50 milyon TL, TKDK tarafından ise günümüze kadar 167 projeye 35 milyon TL hibe verildiğini söyledi.

Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından ise 2010 yılından beri mali destek programlari kapsamında 147 proje uygulandığını aktaran Kaya, Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programları kapsamında ise 42 projeye destek verildiğini ve Ajans’ın bu projelere 40.2 milyon TL hibe verdiğini belirtti. Kaya, “Hükümetin, ilin sorunlarına destek sağlaması gerekir. Şanlıurfa’nın çevreyolu, köprülü kavşak ve toplu taşımada arttırımlara gidilmesi lazım” dedi.

“Elektrik kesintilerine çözüm bulunsun”
Bazı çiftçilerin bankalara kredi müracaatlarında gayrimenkullerinin ipotek olarak kabul edilmediğini aktaran Kaya; "Ayrıca Şanlıurfa’ya bağlı ilçelerimizde sık sık elektrik kesintileri yaşanmakta, bu durum yeni gelişen sanayimizi ve üreticilerimizi zor durumda bırakmaktadır. Bu konuya acilen tedbir alınmasını talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)