• DOLAR 32.359
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2309.021
  • ...
Ermenek`te Kar Altında Kurtarma Çalışmaları Sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karaman’ın Ermenek ilçesinde madencilerin mahsur kaldığı maden ocağı bölgesinde yoğun kar yağışı var. Sıcaklık, sıfırın altında 1 derece. Maden altında kalan 8 işçiyi arama kurtarma çalışmaları kar yağışına rağmen sürüyor. Madencilere ulaşmak için çalışma yapılan bölge kapalı olduğu için madencileri arama çalışması kar yağışından etkilenmiyor.

Mahsur kalan işçilerin yakınlarından bazıları da yoğun kar yağışına rağmen, maden girişindeki çadırlarda bekleyişlerini sürdürüyor.

“Madenin yüzde 87`si tarandı”

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ermenek`te mahsur kalan işçilerin arama kurtarma çalışmasında maden ocağının yüzde 87`sinin tarandığını açıkladı.

AFAD yetkililerinden alınan bilgiye göre, 25 kasım tarihi itibariyle maden sahasında 1692 metrenin taraması gerçekleştirildi. Maden içinin yüzde 13`ünü kapsayan 247 metrelik kısım için çalışmalar sürüyor.

AFAD, 8 işçinin arama kurtarma çalışmasıyla ilgili durumu gösteren bir grafik yayınladı. Grafikte desanre bölümünde işçilere ulaşabilmek için çaba sarf ediliyor.

İşçilerin bir kısmı kömür karışımlı toprağı kazarken diğer işçiler de küreklerle bu harfiyatı vagonlara dolduruyor. Başka bir grup işçi de tahkimat çalışması yapıyor.

28 Ekim`de Karaman`ın Ermenek ilçesinde Has Şekerler`e ait kömür madeninde 18 madenci mahsur kaldı. Daha sonraki tarihlerde işçilerden 10`unun cesedi çıkarıldı. 8`i halen göçük altında.

AA, AFAD

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir