• DOLAR 32.334
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2294.885
  • ...
Bursa'da asansörlere sıkı denetim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Son günlerde artan asansör kazaları sebebiyle denetimlerini sıklaştıran Yıldırım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, yönetmeliklere aykırı olan asansörleri kullanıma kapatıyor.

İnsan sağlığının her şeyden önce geldiğini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Ekiplerimiz yaptığı denetimler sonucunda gerekli şartları taşımayan asansörleri güvenlik gerekçesi ile mühürlüyor”dedi.

Edebali, “Yıldırım’da insan sağlığını tehdit edecek durumların karşısında tedbirlerimizi anında alıyoruz. Bizim öncelikli hedefimiz hemşehrilerimizin mutlu ve sağlıklı bir şekilde hayatlarını sürdürmeleridir” diye konuştu.

Yük asansörleri de göz hapsinde

Yük asansörü kullanan esnafı uyarmayı da ihmal etmeyen Edebali, “Yük asansörü kullanımı konusunda bölge esnafımızın daha duyarlı olmasını istiyoruz. Üretim tabi ki önemli; ama insan hayatına da saygı gösterilmeli. Bazı yük asansörleri yoldan geçenler için tehlike oluşturuyor. Kaldırım işgalinin de yapılarak kullanıldığı asansörlere esnafımızın artık bir çekidüzen vermesi gerekiyor. Gerekli yaptırımları uyguladık ve uygulamaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir