• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2324.852
  • ...
Ceylanpınar'da basına engelleme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA  - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül’ün Ceylanpınar Belediyesine yaptığı ziyareti takip etmek için ilçe belediye binasına girmek isteyen basın mensuplarına, belediye giriş kapısındaki görevlilerin engel olduğu belirtildi.

Söz konusu engellemeye tepki gösteren Ceylanpınar Gazeteciler Derneği (CEGAD), yazılı bir açıklama ile durumu kınadı.

Sorumlular hakkında yasal işlem yapılması gerektiği belirtilen CEGAD açıklamasında,  “Gazeteci, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için görev yapmaktadır. Basının görev yapmasını engellemek, basın özgürlüğüne müdahaledir. Yetkililerin bu konuda duyarlı olması gerekmektedir. Ceylanpınar Belediyesinden gazetecilere yapılan engellemenin sorumlularını en kısa sürede belirleyip, haklarında işlem yapmalarını talep ediyoruz.”denildi.

Gazetecilere yönelik engellemelerin kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada, “Yapılan bu engellemeleri görmezden gelmemiz beklenemez. Zor koşullar altında görev yapmaya çalışan biz basın emekçilerine yönelik bu engellemeyi kınıyor ve bir daha tekrarlanmamasını diliyoruz” ifadelerine yer verildi. (Mustafa Kaynak – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir