• DOLAR 32.625
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2508.106
  • ...

ŞANLIURFA - Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği ASKON Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin, yılsonu itibari ile sona erecek olan teşvik paketinde yer alan sigorta primi işveren payı ve vergi indirim oranı maddelerinin süresinin uzatılmasını istediklerini belirtti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Şahin, “2.Organize sanayi bölgesine bugüne kadar 150’ye yakın teşvik belgesi alındı. Ancak bunların henüz birçoğunun yatırma dönüşmediğini ve yatırıma dönüşmeyen bu yatırımların ve gelecek olan yatırımların önünü açmak adına teşvik süresinin uzatılmasını Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’ndan talep ediyoruz.”dedi.

Bölgede yaşanan elektrik sorununu da gündeme getiren Şahin, “İlimiz tarım şehri olmakla beraber sanayide de ciddi gelişmeler sağlamıştır ancak; yıl içerisinde yaşanan elektrik kesintileri çiftçinin yaklaşık yüzde 30 ürün kaybına neden olmuştur, Fiyatların da düşük olması ile beraber çiftçi ikinci darbeyi almıştır. Sadece tarımsal alanlarda değil kent merkezinde de yaşanan elektrik kesintileri yaşamı olumsuz etkilediği gibi Ticareti de etkiliyor ve kesintinin önüne geçecek her türlü çalışmanın yapılmasını talep ediyoruz.”diye konuştu.

11 bin 500 yıllık geçmişi ile Göbeklitepe, Balıklıgöl, Halfeti ve daha birçok turizm alanı ile dünyanın en eski kenti olan Şanlıurfa’nın halen uluslararası fuar ve kongre merkezinin olmayışı turizm açısından büyük bir kayıp olduğunu dile getiren Şahin, Urfa’nın olmazsa olmazları arasında fuar ve kongre merkezinin yapılmasını istedi. (İLKHA)