• DOLAR 32.542
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2434.24
  • ...
Yağmur Altında Okula Alınmayı Beklediler!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Haftalardır başörtülü oldukları gerekçesiyle okula alınmayan Pakize Kemal Öğücü ilköğretim okul öğrencileri, bugün de yağmurun altında okul kapısında içeriye alınmayı beklediler.

`Vicdanları Olsaydı Bizi Bu Yağmurun Altında Bekletmezlerdi`
Hükümet ve medyanın görmek istemediği Sivil Toplum kuruluşlarının ise giderilmesi için yeterli çaba sarf etmediği haksızlığa isyan eden öğrenci velisi Türkan Kütükçü; "Bu çocukların yağmurun altında durmalarından yetkililer vicdan azabı duymuyor mu acaba? Eğer bu yetkililerde vicdan olsa bizi bu yağmurun altında bekletmezlerdi. Biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz? Bizim eğitimden yararlanmaya hakkımız yok mu? Niye benim çocuğum okuyup bir doktor, bir avukat olmasın? İlle de birilerinin emrinin altında mı olsun?" ifadelerine yer verdi.

Daha öncede başörtülü okuluna devam etmek isteyen büyük kız çocuğunun eğitim hakkının yönetmenlik bahanesi ile gasp edildiğini dile getiren Anne Kütükçü; "O zaman benim kızımla aynı sınıfta aynı başarısındaki kız şuanda doktor. Benim kızımda bir doktor, bir avukat olabilirdi." dedi.

Şefik Mert - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir