• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hırvatistan Büyükelçisi Mardin Büyükşehir'i ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Hırvatistan Büyükelçisi Drazen Hrastic ve Hırvatistan şehri Valisi Alen Kisic, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk'ü ziyaret etti.

Makam odasında kendilerini karşılayan Türk'e geliş amaçları hakkında bilgi veren Hırvatistan Büyükelçisi Drazen Hrastic, "Tarihte güzel ve ihtişamlı şehirlerden bir tanesi de Mardin’dir. Amacımız halklar arasındaki kültürel bağı geliştirmek olduğu gibi aynı zamanda ekonomik olarak da buraya güç vermektir. Bunu da şehir şehir gezerek ve bağlantılar kurarak yapabiliriz.” dedi.

Büyükelçi Hrastic'in konuşmasının ardından Türk ise ziyaretleri için Hrastic ve Kisic'e teşekkür ederek Mardin'de 5 bin yıldır Süryani, Arap, Kürt, Türk ve Êzidî halkların bir arada yaşadığına dikkat çekti.

Hırvatistan Varazdin şehri Valisi Alen Kisic ise kendi şehirlerinin mimarisinin ve turizm sektörünün Mardin şehri ile denk olduğunu belirterek, "Bizler bu anlamda burada yatırım yapmak, fabrikalar açmak ve ticaret alanları oluşturmak istiyoruz" dedi.

Yapmayı düşündükleri yatırımlar hakkında da Türk'e bilgi veren Vali Kisic bu konuda beraber çalışmak istediklerini söyledi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir